Voormalig sportief directeur: 'Ferrari is de grote onbekende voor 2023' Formule 1
Formule 1

Voormalig sportief directeur: 'Ferrari is de grote onbekende voor 2023'

Voormalig sportief directeur: 'Ferrari is de grote onbekende voor 2023'

Cesare Fiorio, voormalig sportief directeur van Ferrari, denkt dat Ferrari de grote onbekende is voor het 2023-seizoen. De Italiaanse renstal heeft met Frédéric Vasseur een nieuwe teambaas nadat Mattia Binotto besloot te vertrekken. Bovendien beschikt Ferrari over een uitstekende rijdersduo, waarbij het de vraag is of slechts één coureur of beide rijders kans gaan maken om te strijden om de wereldtitel.

De sportief directeur is in ieder geval van mening dat Binotto niet per se had hoeven vertrekken bij Ferrari. 'Binotto was een geweldige ingenieur en hij heeft van de Ferrari de beste auto van het veld gemaakt', zegt Fiorio in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'De technische cultuur was goed, maar er moest op andere gebieden veel geleerd worden.' Vasseur moet die gebieden nu zien aan te pakken. 'Een beter cv had misschien nog meer in zijn voordeel kunnen spreken, maar uiteindelijk zal ook hij beoordeeld worden op de resultaten.'

De Fransman moet er ook voor zorgen dat Charles Leclerc en Carlos Sainz harmonieus zullen samenwerken, zeker als beiden kans maken op de titel. Fiorio is van mening dat Vasseur niet te vroeg moet ingrijpen in de relatie tussen beide coureurs. 'Ik denk dat het altijd beter is om twee snelle coureurs te hebben. De snelheid van Sainz in de kwalificatie is niet zo goed als die van Leclerc, maar hij is wel weer heel goed in de race. Ik hoop dat ze de kans krijgen om in het begin tegen elkaar te racen.'

Fiorio: 'Red Bull en Mercedes zullen heel competitief zijn'

Het is echter nog maar wel de vraag of Ferrari daadwerkelijk mee zal doen in de strijd om de titel. Vorig jaar verloor de Italiaanse renstal al redelijk snel de aansluiting met Red Bull Racing en kwam Mercedes heel snel dichterbij. 'We moeten het nog zien. De recente geschiedenis laat zien dat Red Bull en Mercedes heel competitief zullen zijn. Ferrari is de grote onbekende in deze situatie. Ze moeten hopen dat ze net zo snel uit de startblokken komen als in 2022', aldus Fiorio.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws