Alonso moet Aston Martin naar voren brengen: 'Hij is niet blij met vechten in het middenveld' Formule 1
Formule 1

Alonso moet Aston Martin naar voren brengen: 'Hij is niet blij met vechten in het middenveld'

Alonso moet Aston Martin naar voren brengen: 'Hij is niet blij met vechten in het middenveld'

Tom McCullough, de performance director bij Aston Martin, vertelt dat Fernando Alonso een grote bijdrage zal gaan leveren aan de toekomst van het team. De Spanjaard zal vanaf komend seizoen uitkomen voor de Britse renstal en moet uiteindelijk gaan helpen om het team verder naar de voorkant van de grid te krijgen. McCullough snapt dat het mogelijk een tijd zal duren, maar weet dat het met het karakter van Alonso zeker moet gaan lukken.

De ingenieur is enthousiast over de samenwerking met de tweevoudig wereldkampioen. 'Ik leer Fernando nog steeds kennen. Ik zal je één ding vertellen: hij is een zeer gemotiveerd en competitief persoon, dat zie je aan de buitenkant. Ik begin dat een beetje in te zien als ik met hem praat', zo begint McCullough bij Formula1.com. 'Hij is alleen gefocust op het goed doen. Hij ziet een goede toekomst bij ons team. Hij ziet het proces dat we doormaken.'

Aston Martin heeft logischerwijs zin om te zien hoe Alonso het team verder kan helpen voor de toekomst. 'Hij gaat ons pushen op elk gebied van het team', vervolgt McCullough. 'Hij zal niet blij zijn met vechten in het middenveld. Hij wil deel uitmaken van de stap die we willen zetten, namelijk de top drie teams gaan uitdagen', voegt de performance director eraan toe.

McCullough: 'Alonso is met ons op reis'

Toch is het Britse team wel reëel. Afgelopen seizoen werd het team zevende, dus met nagenoeg dezelfde reglementen in 2023, zal het team niet gelijk constant vooraan mee kunnen doen. 'Ik denk dat vechten voor het kampioenschap volgend jaar, laten we realistisch zijn, niet gaat gebeuren. We zijn bezig met een proces. We groeien als een team. We worden als team sterker', legt McCullough uit.

Alonso zal wat betreft die vooruitgang een belangrijke bijdrage gaan leveren. 'Hij is realistisch, weet je. Hij is met ons bezig aan dit proces. Als we volgend jaar tegen de top drie teams kunnen vechten, weet ik zeker dat we daar blij mee zullen zijn', benoemt de ingenieur. 'Van daaruit gaan we gewoon door met het proces dat we aan het doorlopen zijn om te proberen de jongens vooraan in te halen', zo eindigt de performance director van Aston Martin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws