Alonso blijft F1-journalist verbazen: 'Hij gelooft dat het meesterplan van Aston Martin zal slagen' Formule 1
Formule 1

Alonso blijft F1-journalist verbazen: 'Hij gelooft dat het meesterplan van Aston Martin zal slagen'

Alonso blijft F1-journalist verbazen: 'Hij gelooft dat het meesterplan van Aston Martin zal slagen'

F1-journalist Lawrence Barretto ziet de contractverlenging van Fernando Alonso bij Aston Martin als een bevestiging dat de Spanjaard overtuigd is dat het meesterplan van de Britse renstal kan slagen en dat hij twintig jaar na zijn laatste titel opnieuw kan vechten voor een kampioenschap. Barretto bewondert de mentaliteit van de 42-jarige, die fitter en scherper lijkt dan ooit.

De tweevoudig wereldkampioen, die meer dan twee decennia geleden zijn debuut maakte in de Grand Prix van Australië in 2001, zei eerder in april 'I'm here to stay', nadat hij een deal had getekend om minstens tot het einde van 2026 te racen voor Aston Martin. Tegen die tijd zal hij 45 zijn, wat hem de oudste coureur maakt sinds Graham Hill. 'Leeftijd is slechts een getal voor de Spanjaard, die beweert dat hij slanker en fitter is dan ooit tevoren. Zijn reacties lijken even scherp, zo niet scherper, dan op zijn allereerste dag, en hij heeft duidelijk nog steeds de snelheid en het talent', schrijft Barretto op de officiële website van de Formule 1.

Alonso heeft bepaald dat het nog lang geen tijd is om zijn helm af te zetten, en dus heeft hij opnieuw zijn pensioen op de achtergrond gezet. De coureur uit Oviedo gaf aan dat het voor hem belangrijk was om door te gaan met het project en om 'de klus af te maken'. 'Dat is een belangrijke zin: de klus afmaken', schrijft Barretto. 'Door nog een F1-contract te ondertekenen, bevestigt het Alonso's geloof dat hij niet alleen een 33e zege kan behalen, maar nog indrukwekkender: dat hij kan vechten voor een wereldtitel bijna twintig jaar na zijn laatste.' Alonso won de titels in 2005 en 2006. Als Honda en Aston Martin een succesvolle combinatie zijn vanaf 2026, komt Alonso dichter bij zijn derde titel. 'Hoe doet hij dat in hemelsnaam?' vraagt Barretto zich af.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Alonso blijft F1-journalist verbazen: 'Hij gelooft dat het meesterplan van Aston Martin zal slagen'
Alonso blijft bewijzen dat leeftijd slechts een getal is. (Foto: Aston Martin F1 Media).

'Aston Martin op punt om de ideale opstelling te hebben in de F1'

Door opnieuw voor Aston Martin te tekenen, zal hij weer met Honda werken, nadat hij een moeizame relatie had met de Japanse fabrikant toen hij in zijn tijd bij McLaren in 2017 en 2018 geïrriteerd raakte door hun onbetrouwbaarheid en gebrek aan prestaties. Sindsdien is er echter veel veranderd. Honda heeft nu de leidende krachtbron in de F1, nadat ze een belangrijke rol hebben gespeeld bij Max Verstappen die de laatste drie wereldkampioenschappen heeft gewonnen met Red Bull. Het bestuur van de Japanse fabrikant is ook veranderd, en het succes dat ze genieten heeft een opgewekte en enthousiaste stemming binnen het bedrijf gecreëerd.

'Aston Martin staat op het punt om de ideale opstelling te hebben in de F1', gaat Barretto verder. 'De ultramoderne fabriek van tientallen miljoenen is bijna klaar, met dit seizoen de nieuwe windtunnel die erbij komt. Ze zullen vanaf 2026 een fabriekspartner hebben, namelijk Honda, in een campagne waarin ze voor het eerst verantwoordelijk zullen zijn voor de hele auto, waarbij ze de versnellingsbak, ophanging en hydraulica in eigen huis maken in plaats van ze van Mercedes te kopen. Het zal even duren voordat dat op elkaar is afgestemd, maar Alonso ziet het potentieel, vooral gezien hoe goed het team het project heeft aangepakt en blijft aanpakken.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws