Lawrence Stroll voert gesprekken om minderheidsbelang van Aston Martin te verkopen Formule 1
Formule 1

Lawrence Stroll voert gesprekken om minderheidsbelang van Aston Martin te verkopen

Lawrence Stroll voert gesprekken om minderheidsbelang van Aston Martin te verkopen

Lawrence Stroll voert gesprekken om een minderheidsbelang van zijn Formule 1-team Aston Martin te verkopen om te profiteren van de groeiende populariteit van de sport. Stroll is bereid om tot 25 procent van de racetak te verkopen. De aandelen van Aston Martin Lagonda stegen tot wel 7,3 procent nadat bekend werd dat Stroll verder geïnteresseerd was in het verminderen van zijn belang in de F1.

Stroll, die het F1-team afzonderlijk bezit van zijn belang in luxe-autofabrikant Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc, is bereid om tot 25 procent van de racetak te verkopen, zo melden de bronnen van zakenwebsite Bloomberg. De Canadese miljardair hoopt de waarde te verhogen na een deal van £1 miljard ($1.3 miljard) van vorig jaar november, toen hij een ​​minderheidsbelang verkocht aan het Amerikaanse private equity bedrijf Arctos Partners. 'Van tijd tot tijd en meer recentelijk na de investering van Arctos Partners, wordt het team benaderd door geïnteresseerde partijen', meldde een woordvoerder.

Het zou onderdeel zijn van een reeks deals en de stijgende populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten dankzij het succes van Netflix-documentaireserie Drive to Survive. Stroll, die sinds 2020 de eigenaar is van het team uit Silverstone, leidde in dat jaar een consortium om de toen in moeilijkheden verkerende autofabrikant Aston Martin te redden. De deal zorgde ervoor dat Racing Point werd omgedoopt tot Aston Martin in 2021. Stroll is de uitvoerend voorzitter van het Britse merk en heeft een belang van twintig procent in het bedrijf.

Aston Martin blijft tot 2030 sowieso verbonden aan de Formule 1

Eerder deze maand liet Aston Martin, de Britse autofabrikant, weten miljoenen neer te tellen om tot zeker 2030 verbonden te blijven aan de Formule 1. Het team heet officieel Aston Martin Aramco Formula One Team na een deal met het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco. De aandelen van Aston Martin Lagonda stegen tot wel 7,3 procent toen Stroll meldde verder geïnteresseerd te zijn in het verkopen van een minderheidsbelang. De stijgende waarde van het team wordt onder andere onderstreept door Fernando Alonso, die halverwege april bekendmaakte zijn contract te hebben verlengd.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws