Alonso blikt terug op enerverende race in China: 'Het voordeel van onze goede racestart was toen weg' Formule 1
Formule 1

Alonso blikt terug op enerverende race in China: 'Het voordeel van onze goede racestart was toen weg'

Alonso blikt terug op enerverende race in China: 'Het voordeel van onze goede racestart was toen weg'

Fernando Alonso bestempelt zijn weekend in Shanghai als een gekke tijd, en blikt terug op zijn actievolle race in China. De Spanjaard kende een wereldstart, die ter niet werd gedaan door de twee safety cars later in de race. Alonso legt uit waarom hij toen op de zachte banden stond, en of de strategie wel de juiste was.

Alonso was de smaakmaker tijdens de Chinese race op het Shanghai International Circuit. De Spanjaard had een geweldige start aan het begin van de race, waarbij de coureur Sergio Pérez op P2 voorbijging, en zelfs even de strijd leek aan te kunnen gaan met Max Verstappen op P1. De safety cars verpestten uiteindelijk de strategie van Aston Martin, en Alonso eindigde op P7 na een indrukwekkende inhaalrace na zijn tweede pitstop. De Spanjaard geeft ook zelf toe dat er veel actie was voor hem op het Shanghai-circuit.

'Ja, zeker een gekke race', begint Alonso zijn terugblik, tegenover F1TV. 'Veel dingen gebeurden bij ons tijdens de race.' De Spaanse coureur is vooral trots op hoe de start voor hem verliep, maar raakte in de problemen toen de twee safety cars na elkaar de baan op kwamen. 'Een geweldige start, P2 tijdens de eerste paar rondes. Toen een aantal safety cars die onze strategie niet hielpen. De anderen konden daardoor met hun harde banden door tot het einde van de race. Dat was niet ideaal. Op het einde crashte ik bijna, maar daarna zette ik de snelste ronde neer, en pakte ik P7. Alles bij elkaar, was het een goed weekend.'

Alonso moest voor de zachte band gaan

De Aston Martin-coureur werd daarom gevraagd of de keuze voor zachte banden wel degelijk de juiste strategie was voor de coureur, waarop Alonso uitlegde dat het de enige strategie was die Aston Martin nog over had. 'We hadden maar één paar harde banden, en toen we die eronder hadden, kwam de safety car, dus het voordeel van onze goede racestart was na die safety car weg', legt de tweevoudig wereldkampioen uit. 'We hadden geen andere opties meer. Misschien de volgende keer als we geen sprint hebben, kunnen we de banden beter sparen, en hebben we meer opties op zondag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws