Horner apetrots na masterclass in China: 'Fenomenale prestatie' Formule 1
Formule 1

Horner apetrots na masterclass in China: 'Fenomenale prestatie'

Horner apetrots na masterclass in China: 'Fenomenale prestatie'

Christian Horner zal geen moment hebben hoeven vrezen voor het mislopen van de Grand Prix-zege. Max Verstappen had de touwtjes van start tot eind in handen, al bleek Sergio Pérez zijn handen toch vol te hebben aan McLaren-coureur Lando Norris, die uiteindelijk de tweede plek vast wist te houden. Toch is Horner na afloop vooral trots.

'Het was een fantastisch weekend', luidt de eerste conclusie van de Brit bij Viaplay. 'Het is nu vijftien jaar geleden dat we onze eerste overwinning pakten, en dit was nummer 117', somt de Brit trots op. 'Het was een geweldige prestatie van het team, en beide coureurs deden het naar mijn mening uitstekend', vindt de teambaas van Red Bull Racing.

Horner baalt er toch een beetje van dat Pérez in het sterke weekend van het team niet achter Verstappen kon eindigen, waarmee de Chinese Grand Prix de eerste van het seizoen is die niet met een één-twee voor een team eindigt. 'Het was een beetje ongelukkig met de Safety Car, want wij stonden op een agressieve tweestopper, en Lando (Norris, red.) en Charles (Leclerc, red.) kregen daar een gratis pitstop. Daardoor kwamen ze voor Checo (Pérez, red.) terecht, maar de pitstops waren ongelofelijk. We hadden twee pitstops onder de twee seconden, dus het was een fenomenale prestatie van het team.'

Grote achterstand Pérez

Pérez werd in de eerste stint van dertien ronden al op tien seconden achterstand gezet, en ook aan de eindstreep was de achterstand op Verstappen, na twee Safety Cars, weer twintig seconden. 'Er zijn altijd subtiele verschillen, en het gaat er ook om hoe je de banden behandelt', zo probeert Horner het verschil tussen de coureurs te bagatelliseren. 'Hij moest vroeg in de stint harder pushen, en daar betaal je soms de prijs later voor. Pérez had wel een goed weekend, en we hebben als team veel punten gepakt. Het is geweldig om weer in China te zijn en te winnen.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws