Alonso: 'Ik verlaat alleen de F1 als iemand me op snelheid verslaat' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'Ik verlaat alleen de F1 als iemand me op snelheid verslaat'

Alonso: 'Ik verlaat alleen de F1 als iemand me op snelheid verslaat'

Fernando Alonso, de oudste coureur in de Formule 1 van dit moment, zegt dat hij gemotiveerd is om door te gaan in de Formule 1 zolang hij zich beter voelt dan de concurrentie. Na zijn vroegtijdige uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna zei Alonso tegenover Racefans dat hij graag in de Formule 1 blijft zolang hij zich competitief voelt.

'Ik voel me beter dan de anderen', zei de 40-jarige tweevoudig wereldkampioen in antwoord op een vraag of de tweevoudig wereldkampioen door wil met racen in de Formule 1. 'Als er iemand komt en ik zie dat hij me verslaat op puur vermogen, ik zie dat ik niet goed meer ben bij de starts, ik ben niet goed in het prepareren van de auto of de andere kant van de garage is een seconde sneller dan ik en ik kan die tijden niet evenaren et cetera, misschien steek ik dan mijn hand op en zeg ik 'dit is tijd voor mij om over iets anders na te denken.'

Ongelukkige start van het seizoen

De Spanjaard kende een ongelukkige start van het seizoen, zo had Alonso meerdere malen problemen met zijn auto. In Australië lag de Alpine-coureur op koers voor een top 3-notering in de kwalificatie maar crashte hij door een probleem met elektrisch probleem aan zijn auto. Bovendien kon de Spanjaard de race niet uit rijden. In Imola wilde Spanjaard zijn uitvalbeurt in Australië goed maken en begon sterk aan het raceweekend maar was er wederom pech voor de coureur.

De Alpine-coureur begon sterk in Imola, Alonso eindigde op de vijfde plek in de kwalificatie maar viel in de sprintrace terug tot de negende positie. Toch was er voldoende perspectief voor de Spanjaard om punten te pakken in Imola. Alonso kwam goed weg bij de start en pakte meerdere posities maar kwam in de tweede bocht in botsing met Mick Schumacher en viel met schade uit. Of de pech een reden is om te stoppen zegt de Spanjaard: 'Ik wil absoluut niet stoppen, ik hou van racen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws