Kravitz belicht toekomst Hamilton: 'Naast Verstappen gaat hij zeker niet rijden' Formule 1
Formule 1

Kravitz belicht toekomst Hamilton: 'Naast Verstappen gaat hij zeker niet rijden'

Kravitz belicht toekomst Hamilton: 'Naast Verstappen gaat hij zeker niet rijden'

Ted Kravitz heeft de toekomst van Lewis Hamilton belicht. Nu Mercedes niet meer meedoet aan de top van de grid is het de vraag hoe lang de zevenvoudig wereldkampioen tevreden blijft bij zijn huidige renstal. Weet Mercedes haar zaakjes dit jaar niet op orde te krijgen, dan heeft het in 2023 nog een herkansing. Lopen ze dan ook achter, dan zou Hamilton na een lange en succesvolle samenwerking verder kunnen kijken.

'Gaat Mercedes er volgend jaar bij zitten? Misschien. Is hij nog blij bij het team? Ja, ik denk het wel', suggereert Kravitz bij Ted's Notebook. 'Wat hij aan het einde aan Abu Dhabi 2021 zei, telt momenteel nog steeds. Hij wilde niet gedefinieerd worden door die race.' De Britse journalist lijkt daarmee te suggereren dat de seizoensfinale van afgelopen jaar wellicht een deelverklaring is voor het feit dat Hamilton destijds geen einde maakte aan zijn carrière.

Maar nu bevindt de Brit zich in een lastige positie, meent Kravitz: 'Wat hij ook niet wil, is een seizoen lang falen, en het lijkt erop dat hij dat wel gaat krijgen. Hopelijk houdt hij zijn reeks vast van seizoenen waarin hij elk jaar een overwinning gescoord heeft. Dat record raakt hij niet graag kwijt.' Zoals Mercedes nu presteert lijkt het echter wel een incidentele overwinning te worden, lukt het Hamilton om überhaupt te zegevieren in 2022.

Waar kan Hamilton heen?

Kravitz kijkt alvast naar de toekomst van de F1-ster. Hij verwacht dat Hamilton zijn carrière niet in mineur af wil sluiten en dat het voor hem niet goed voelt om zijn laatste jaren in de sport op het middenveld door te brengen. 'Kan hij van team wisselen?', vraagt hij zich af. 'Nee, naast Max Verstappen gaat hij zeker niet rijden, als we het hebben over Red Bull Racing. Daarnaast lijkt het erop dat ze Sergio Pérez houden.'

'Ferrari heeft daarnaast Charles Leclerc nog erg lang vastliggen, en heeft besloten om ook Carlos Sainz' contract recentelijk te verlengen', concludeert Kravitz. Zodoende is er bij allebei de teams die nu wél voor de titel strijden geen plek. Wellicht dat er nog een stoeltje vrijkomt bij McLaren, mocht de Britse renstal niet langer verlangen naar de diensten van Daniel Ricciardo.

Die overstap zou ook met het oog op het verleden niet ondenkbaar zijn. Hamilton begon zijn Formule 1-carrière immers bij McLaren. Het team van Ricciardo en Lando Norris stond in Imola wel op het podium, maar lijkt ook geen kampioensmateriaal voortgebracht te hebben. Al met al dus een lastige situatie voor Hamilton, maar wellicht dat Kravitz te hard van stapel loopt. Eerst maar eens zien hoe het 2022-seizoen verder verloopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws