Alonso neemt het op voor de FIA: 'Ik heb het volste vertrouwen in wat ze doen' Formule 1
Formule 1

Alonso neemt het op voor de FIA: 'Ik heb het volste vertrouwen in wat ze doen'

Alonso neemt het op voor de FIA: 'Ik heb het volste vertrouwen in wat ze doen'

Waar veel mensen kritisch zijn op de FIA, neemt Fernando Alonso het juist op voor het bestuursorgaan. Over kwesties die spelen buiten de baan heeft de coureur vertrouwen dat de FIA juist zal handelen, maar ook met betrekking tot zaken op het circuit heeft de Spanjaard het idee dat er vooruitgang zichtbaar is.

'Zoals ik al een paar keer eerder heb gezegd, heb ik veel vertrouwen in Mohammed (Ben Sulayem, de president van de FIA, red.) en zijn team', vertelt Alonso tegen Motorsport.com. Toch ziet hij wel dat er nog verbeterpunten zijn. 'Ik denk dat er nog wel een paar dingen zijn die beter kunnen tijdens het raceweekend, als het gaat om consistentie en enkele andere zaken', vertelt de Spanjaard.

Toch vindt hij dat niet problematisch. 'Ze zijn bereid om te leren en te verbeteren. En dat is erg positief vergeleken met hoe het in het verleden was', verklaart Alonso. Toch was er dit weekend veel te doen om de straf van Sergio Pérez. Deze kwam namelijk een aantal uur na de race, waardoor er lange tijd onzekerheid was over de overwinning van de Mexicaan.

'Ik twijfel helemaal nergens aan'

Momenteel is het grote onderwerp echter iets dat zich buiten het circuit afspeelt. Er zijn teams die het budgetplafond zouden hebben overschreden. Een uitspraak van de FIA werd woensdag verwacht, maar deze komt nu maandag. Alonso verwacht dat de uitspraak rechtvaardig zal zijn.

'Als het gaat om dingen die buiten de baan spelen, heb ik het volste vertrouwen in wat ze doen, in wat volgende week de uitkomst zal zijn in het budgetplafondverhaal en in welke richting de sport opgaat voor de toekomst. Ik twijfel helemaal nergens aan', vertelt Alonso stellig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws