Mogelijk goed nieuws voor Schumacher na positieve uitspraak van Steiner Formule 1
Formule 1

Mogelijk goed nieuws voor Schumacher na positieve uitspraak van Steiner

Mogelijk goed nieuws voor Schumacher na positieve uitspraak van Steiner

De teambaas van Haas, Günther Steiner, prijst coureur Mick Schumacher voor zijn progressie de afgelopen twee jaar. De Duitser heeft nog geen zitje voor komend seizoen, maar mogelijk is deze uitspraak toch een goed teken voor 2023.

'Als je iemand kunt hebben met wie je al twee jaar samenwerkt, is dat altijd beter dan iemand nieuw mee te nemen. Je hebt geen tijd nodig om eraan te wennen', verklaart Steiner, geciteerd door het Duitse RTL News. Het team van Haas heeft nog steeds geen keuze gemaakt over de coureur die volgend jaar naast Kevin Magnussen zal rijden, dus mogelijk is deze uitspraak positief voor Schumacher.

Ook is Steiner blij om te zien dat de prestaties van de coureur beter worden. 'Hij scoorde zijn WK-punten (in Groot-Brittannië en Oostenrijk, red.) niet met geluk, maar door goede prestaties. Dat heb ik altijd gezegd. De punten zijn het resultaat van een ontwikkeling', zo verklaart de teambaas wat betreft de resultaten van Schumacher.

Vooruitgang voor Schumacher

De Duitser staat momenteel op de zestiende plaats in het kampioenschap. Hij heeft twaalf punten, terwijl hij er vorig jaar geen had. Het kan te maken hebben met verbeteringen van de wagen, maar Steiner ziet ook duidelijk dat de coureur vooruitgang heeft geboekt.

Ondanks de punten die Schumacher dit jaar wist te behalen staat zijn stoeltje op het spel. Zijn contract loopt eind 2022 af en er zijn diverse coureurs die genoemd worden in verband met de vrije plek bij Haas, zoals Nico Hülkenberg. Wel is de kans aanwezig dat de beslissing nog even op zich laat wachten, want Steiner heeft eerder al aangegeven geen haast te hebben met kiezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws