Dubbele punten voor Aston Martin: 'Dacht dat het voorbij was na bocht 1' Formule 1
Formule 1

Dubbele punten voor Aston Martin: 'Dacht dat het voorbij was na bocht 1'

Dubbele punten voor Aston Martin: 'Dacht dat het voorbij was na bocht 1'

Aston Martin heeft dit weekend tijdens de Grand Prix van Las Vegas opnieuw goede resultaten weten te behalen. Beide coureurs eindigden in de punten, met Lance Stroll op een vijfde plek en Fernando Alonso iets verder naar achter in het veld op de negende plek.

Alonso kende een moeilijke start van de race en spinde in de eerste bocht. ‘Ik dacht dat het voorbij was na bocht 1, maar dankzij de safety car kwam ik weer achter aan bij de groep,’ vertelt hij tegenover Formula1.com over de situatie. Ondanks de slechte start wist de Spanjaard zich terug te vechten naar de top tien.

Zijn teamgenoot, Stroll, had een betere start. ‘De race kwam naar ons toe, en we hadden een goede eerste ronde,’ vertelt de Canadees. Stroll kende op zaterdag een mindere dag en moest de race vanaf de negentiende plek beginnen, mede dankzij een gridstraf voor het inhalen onder gele vlaggen.

Desondanks wist de Aston Martin-coureur het tij in het weekend te keren en vocht zich een weg door het veld. Hij kwam uiteindelijk als vijfde over de finishlijn, een van zijn beste resultaten tot nu toe dit seizoen. ‘De auto voelde zeker goed aan en we hadden een goed tempo gedurende de race,’ geeft de coureur aan.

Gevecht nog niet klaar

Aston Martin strijdt met McLaren om de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Het team werd enkele races geleden ingehaald door McLaren, wat leek te wijzen op een overwinning voor het team uit Woking. Aston Martin toont echter sterke prestaties in recente races en vecht terug. Met een verschil van elf punten tussen de twee teams belooft het een spannende ontknoping te worden in Abu Dhabi, de laatste race van dit seizoen.

Alonso is verrast door de voortdurende strijd tussen de twee teams. ‘We dachten dat het gevecht met McLaren voorbij was, en nu hebben we de laatste paar races steeds een beter resultaat dan zij hebben,’ vertelt hij met verbazing. ‘Misschien is er een beetje hoop voor Abu Dhabi, maar laten we proberen gewoon te racen en wat het uiteindelijk ook wordt, we zullen er blij mee zijn,’ voegt de Spanjaard eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws