Leclerc moet lachen om uitspraken Verstappen: 'Red Bull zal de snelste zijn' Formule 1
Formule 1

Leclerc moet lachen om uitspraken Verstappen: 'Red Bull zal de snelste zijn'

Leclerc moet lachen om uitspraken Verstappen: 'Red Bull zal de snelste zijn'

Charles Leclerc gelooft niets van de woorden van Max Verstappen en Red Bull Racing. De Nederlandse coureur heeft meermaals aangegeven dat zijn zegereeks in Singapore zomaar ten einde kan komen, maar Leclerc verwacht dat de regerend wereldkampioen nog altijd de snelste zal zijn. De Monegask verwacht tegelijkertijd dat Ferrari juist een lastig weekend tegemoet gaat. De coureur stelt dat de auto niet zo goed zal lopen als op het circuit van Monza.

Verstappen en het team van Red Bull kijken voorzichtig uit naar het raceweekend in Singapore. De Oostenrijkse renstal verwacht een moeilijk weekend, maar bij de concurrentie worden die woorden niet per se geloofd. 'Ik vind het mooi om zulk commentaar te lezen, maar ik geloof er totaal niet in', zegt Leclerc bij Sky Sports. 'Ze zullen nog steeds de snelste zijn dit weekend, zeker tijdens de race. In de kwalificatie zal het misschien dicht bij elkaar liggen, maar misschien ook weer niet.'

Er is nog veel onzekerheid bij Ferrari over het aankomende Grand Prix-weekend. Waar Carlos Sainz en Leclerc wel eensgezind over zijn, is de waarschijnlijke performance van de SF-23 op het Marina Bay Street Circuit. 'Ik verwacht dat we het hier heel erg moeilijk gaan hebben. Red Bull zal nog steeds de snelste zijn.' De prestatie op Monza is dan ook geen goede graadmeter voor de race op Singapore. 'We weten dat we goed zijn op zulke circuits. We mogen hier echt niet hetzelfde verwachten.'

Geen bijzonderheden na stevig duel Leclerc en Sainz in Monza

Na de race op Monza werd er vooral gesproken over het gevecht tussen Sainz en Leclerc. De Monegask geeft aan dat er na de Grand Prix op een normale manier over gesproken is in Maranello. 'Het was zeker een heel leuk gevecht. Natuurlijk praat je er na afloop over, maar het werd geen bijzonder gesprek. Natuurlijk vond Carlos het een stuk minder leuk dan ik, maar het hoort allemaal bij het racen. Dat is de reden waarom ik houd van racen. Ik heb deze gevechten veel gehad met Max, vooral in het karten. Die gevechten maken de Formule 1 zo mooi', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws