Alonso tevreden met resultaten: 'We overpresteren in vergelijking met wat we dachten' Formule 1
Formule 1

Alonso tevreden met resultaten: 'We overpresteren in vergelijking met wat we dachten'

Alonso tevreden met resultaten: 'We overpresteren in vergelijking met wat we dachten'

Fernando Alonso is trots op de prestaties van Alpine dit jaar. Kijkend naar de resultaten blijkt dat het team een grote stap heeft gezet. Met een betere wagen staat Alpine nu vierde in het kampioenschap met een voorsprong van achttien punten op McLaren, terwijl het vorig jaar als vijfde eindigde met een achterstand van 120 punten op de Britse renstal.

Alonse vindt het seizoen 'heel indrukwekkend', zo vertelt hij, geciteerd door Formule1.nl. Hij legt uit dat hij eerder dit jaar nog niet zo zeker was van goede resultaten. 'In Bahrein begonnen we de wintertests een beetje ongerust', zo vertelt hij. 'We hadden daar wat ups en downs wat betreft de prestaties, maar ik denk dat het team sinds Australië of Jeddah veel stappen heeft gezet en dat de motor ook veel beter is dan vorig jaar.'

'We eindigen op onze natuurlijke positie'

'We vechten dit jaar tegen McLaren in het constructeurskampioenschap en dat was een beetje een droom aan het begin van het jaar, dus ik denk dat we overpresteren in vergelijking met wat we dachten', legt een trotse Alonso uit. Toch had het team eerder dit jaar wel vaak last van problemen met de betrouwbaarheid, zoals het uitvallen van Alonso in Jeddah.

De Spanjaard ligt daar echter niet wakker van. 'We hebben meer vermogen dan vorig jaar, dus we accepteren het', legt hij uit. 'We zitten achter de top drie, dus dan staan we zevende en achtste', gaat hij tevreden verder. 'We hebben dus hulp nodig van de auto’s voor ons, bijvoorbeeld door gridstraffen. We kunnen een betere startpositie hebben, maar we eindigen in de race dan wel op onze natuurlijke positie', zo eindigt de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws