Norris stelt Piastri gerust: 'McLaren is daarin beter dan andere F1-teams' Formule 1
Formule 1

Norris stelt Piastri gerust: 'McLaren is daarin beter dan andere F1-teams'

Norris stelt Piastri gerust: 'McLaren is daarin beter dan andere F1-teams'

Lando Norris stelt dat hij voldoende heeft kunnen leren van Daniel Ricciardo gedurende hun tijd samen bij McLaren. Ricciardo moet volgend seizoen plaatsmaken voor Oscar Piastri, die zijn eerste seizoen zal verrijden in de koningsklasse van de autosport. Norris is van mening dat McLaren een prima plek is voor een rookie.

Norris is in de afgelopen twee seizoen continu sneller geweest dan teamgenoot Ricciardo. Toch heeft de jonge Brit voldoende opgestoken van de samenwerking. 'Er zijn zeker dingen die hij heel goed doet en waar ik van heb kunnen leren', wordt Norris geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Toch voelt het niet alsof ik op een hoger niveau presteer door hem. Je kan niet alle dingen die je geleerd hebt van je teamgenoot gelijk implementeren in je rijstijl. Daniel heeft mij veel geleerd met zijn ervaring en dat kan ik in de komende jaren gebruiken.'

Ricciardo heeft in zijn Formule 1-carrière bij verschillende teams gezeten. De coureur was het meest succesvol bij Red Bull Racing, maar hoopte met een overstap naar Renault zijn carrière nieuw leven in te blazen. Sindsdien wist Ricciardo echter niet meer de successen te boeken die hij had willen boeken. 'Hij zit al veel langer in de Formule 1, hij heeft races gewonnen en hij stond veel vaker op het podium dan ik', vervolgt Norris. 'Er zijn dus voldoende dingen die ik heb kunnen leren.'

Norris: 'McLaren doet alles om je te helpen'

Aankomend seizoen zal Norris een andere teamgenoot hebben. Piastri gaat zijn eerste Formule 1-seizoen rijden en Norris weet dat McLaren een uitstekend team is voor een rookie. 'Het team doet alles om je te helpen. Iedereen zorgt ervoor dat je niet te veel druk ervaart. Het belangrijkste is echter de sfeer die hangt binnen het team. Iedereen kent elkaar heel erg goed. Ik denk dat we daarin beter zijn dan andere teams in de Formule 1', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws