Alonso woest na woorden van 'die kerel' Ocon: 'Hij is nog steeds erg onvolwassen' Formule 1
Formule 1

Alonso woest na woorden van 'die kerel' Ocon: 'Hij is nog steeds erg onvolwassen'

Alonso woest na woorden van 'die kerel' Ocon: 'Hij is nog steeds erg onvolwassen'

Fernando Alonso heeft een flinke sneer uitgedeeld aan het adres van voormalig teamgenoot Esteban Ocon. De twee coureurs kwamen elkaar tegen tijdens de Sprint Shootout en gaven elkaar de schuld van de harde crash. Alonso heeft de woorden van Ocon gehoord en was daar absoluut niet blij mee. De coureur van Aston Martin is wel tevreden over snelheid die hij heeft laten zien tijdens de sprintrace van zaterdag.

Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace was er een flinke klap tussen Alonso en Ocon. Beide coureurs wezen naar elkaar. Alonso zou niet genoeg aan de kant zijn gegaan en Ocon kende een moment van overstuur, waardoor hij uiteindelijk de Aston Martin-bolide raakte. Ocon zei op redelijk onvriendelijke wijze dat Alonso een idioot was. 'Ja, ik hoorde wat die kerel zei. Hij is nog steeds erg onvolwassen en is in zijn manieren nog niet veranderd', wordt Alonso geciteerd door SoyMotor.

Tijdens de sprintrace startten de voormalig teamgenoten naast elkaar en ook in de verkorte race ging het niet helemaal goed tussen Alonso en zijn voormalige werkgever. Na de start belandde Alonso naast de baan en dat kwam opnieuw door een coureur van Alpine. 'Altijd wanneer er een Alpine in de buurt is, moet je extra voorzichtig zijn. We raakten elkaar bij het ingaan van bocht 6 ook al. Ze denken waarschijnlijk dat onze auto smaller is dan hij werkelijk is. Ik belandde daardoor weer in het gras.'

Alonso wel blij met snelheid Aston Martin

De snelheid die Alonso kon laten zien, was echter wel bemoedigend. De man uit Oviedo kwam als elfde over de streep, maar kon veel mensen inhalen. 'Deze prestatie hadden we ook nodig. Als we nog een weekend hadden geworsteld, dan was het misschien een beetje zorgwekkend geweest. We zijn altijd pragmatisch te werk blijven gaan en hebben wat tests uitgevoerd. Het was veelbelovend. Hopelijk hebben we een goede start plus een goede strategie en komen we de eerste ronden door zonder incidenten', zegt Alonso bij Motorsport.com.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws