Alonso zat hele weekend al met succesvolle inhaalmanoeuvre in zijn hoofd: 'We haalden die twee auto's in' Formule 1
Formule 1

Alonso zat hele weekend al met succesvolle inhaalmanoeuvre in zijn hoofd: 'We haalden die twee auto's in'

Alonso zat hele weekend al met succesvolle inhaalmanoeuvre in zijn hoofd: 'We haalden die twee auto's in'

Fernando Alonso heeft hele weekend in Nederland voor spektakel gezorgd. Niet alleen door het pakken van de tweede podiumplaats achter winnaar Max Verstappen, maar ook door een mooie inhaalmanoeuvre te wagen tijdens de eerste ronde, waarbij hij George Russell en Alexander Albon in één bocht voorbij ging. Alonso zegt nu dat hij deze manoeuvre al had geoefend op vrijdag, en het hele weekend had gepland om deze op zondag te gebruiken. Volgens de Spanjaard verdient de manoeuvre het ook om de inhaalmanoeuvre van de maand te worden.

Al in de eerste ronde van de Grand Prix van Nederland wist Alonso een geweldige inhaalmanoeuvre te plaatsen, en zo Russell en Albon in één bocht in te halen. Nu zegt Alonso tegen Motorsport-Total dat de inspiratie voor zijn dubbele inhaalmanoeuvre voortkwam uit experimenten tijden de trainingen op vrijdag: 'Het was VT1 of VT2, het was nat, en in een van de buitenste ronden liet ik een paar auto's op de normale racelijn rijden, en ik vond veel grip aan de binnenkant door mensen gewoon te laten rijden.'

Deze observatie speelde het hele weekend verder door het hoofd van Alonso, en hij bedacht dat hij deze inhaalmanoeuvre wel eens tijdens de race op zondag zou kunnen gebruiken. 'Dus ik had het hele weekend al in mijn hoofd dat het nat zou kunnen zijn (tijdens de race, red.). Ik was er klaar voor om het nog een keer te proberen en om eerlijk te zijn: Toen we op de grid stonden en de rode lichten aangingen voor de start van de race, vielen er veel druppels op het vizier.' Ondanks dat Alonso wel had verwacht dat het zou gaan regenen, was het niet meteen goed nieuws, want voor zijn geplande inhaalmanoeuvre had Alonso wel grip nodig. 'Dat is het slechtste gevoel dat je kunt hebben, want je staat klaar om de race te beginnen met een slick en op het vizier zie je dat het regent. Je hebt dus geen idee hoeveel grip je gaat hebben als je remt in bocht 1 of bocht 3.'

Alonso kon manoeuvre uitvoeren dankzij het voorzichtig rijden van de anderen

Alonso zegt dat hij verwachtte dat iedereen voorzichtig door de steile bocht zou gaan tijdens de eerste ronde in de motregen, vooral omdat op het bovenste deel van de bocht reclamebanners op het asfalt zijn geschilderd, die bijzonder weinig grip bieden in de regen. Omdat iedereen voorzichtig was, kon Alonso zijn plannetje in werking zetten en zijn geplande manoeuvre uitvoeren. 'Ik dacht dat iedereen een beetje voorzichtig zou zijn in bocht 3 met het niveau van de grip. Er is ook verf vlak voor bocht 3, dus daar moet je een beetje voorzichtig zijn. Dus ik dacht dat de binnenste lijn wel zou werken en ja, we haalden die twee auto's in. Dat zou zeker de inhaalmanoeuvre van de maand worden. Dat hoop ik tenminste!', aldus de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws