Albers denkt dat Horner Pérez wil vervangen: 'Vraag me af of het goed is voor Verstappen' Formule 1
Formule 1

Albers denkt dat Horner Pérez wil vervangen: 'Vraag me af of het goed is voor Verstappen'

Albers denkt dat Horner Pérez wil vervangen: 'Vraag me af of het goed is voor Verstappen'

Christijan Albers denkt dat Christian Horner op de achtergrond bezig is met het wegwerken van Sergio Pérez. De voormalig Formule 1-coureur heeft het gevoel dat de teambaas van Red Bull Racing Daniel Ricciardo weer bij het team wil zien. Voorlopig houden zowel Horner als Helmut Marko vol dat Pérez aankomend seizoen nog gewoon bij Red Bull zal rijden. Albers denkt vooral dat het niet goed zou zijn voor Max Verstappen als Pérez weg moet als zijn teamgenoot.

Er wordt al weken gepraat over de situatie van Pérez bij Red Bull. De Mexicaan kan niet tippen aan de snelheid van Max Verstappen, waardoor veel mensen zich afvragen of hij volgend jaar nog wel bij de Oostenrijkse renstal rijdt. Horner en Marko stellen in de media dat de stoeltjes bij Red Bull voor 2024 al vergeven zijn aan Verstappen en Pérez. Coureurs als Ricciardo, Yuki Tsunoda en Liam Lawson moeten dus nog geduldig op hun kans wachten. Ricciardo is wel vaker in verband gebracht met het zitje naast Verstappen.

Dat is volgens Albers ook niet heel erg vreemd. De voormalig Formule 1-coureur denkt namelijk dat er op de achtergrond veel wordt gepraat over een mogelijke terugkeer van de Australische coureur. 'Je merkt dat Horner de hele tijd aan het prikken is bij Helmut Marko. Ik heb het gevoel dat Horner gewoon Ricciardo weer terug wil', stelt Albers in de Formule 1-podcast van De Telegraaf. 'Hij heeft de marketingcampagne vol aangezet, maar ik vraag me af of het echt goed is voor Verstappen.'

Albers is echter geen fan van het idee om Ricciardo naast Verstappen te zetten. 'Ik geloof niet dat er een coureur is op hetzelfde niveau als Max, maar hij moet iemand naast hem hebben die niet echt een concurrent kan worden. Anders krijg je echt geen lekkere sfeer.' In de ogen van de analist botst het momenteel ook al vaak genoeg tussen de twee Red Bull-coureurs. 'Als Pérez voor ligt, wil je eigenlijk ook al niet in het Red Bull-kamp zitten. Dan zitten Jos en Max er bovenop. Als je iemand ernaast zet die dichterbij zit, haal je de rust weg bij Max.'

Albers: 'Dan waren we met z'n allen de sjaak'

Op zondag was het snelheidsverschil tussen beide Red Bull-rijders ook groot. Het had met een beetje pech wel anders uit kunnen pakken voor Verstappen. 'Pérez had het goed en niet Verstappen', doelt Albers op de eerste pitstop. 'Dan hebben we het geluk dat Max zo'n overcapaciteit heeft dat hij de race wint. Als hij maar anderhalve tiende sneller is dan Pérez, om maar een voorbeeld te geven, waren we gisteren gewoon met z'n allen de sjaak.' Albers merkt wel op dat Red Bull en Gianpiero Lambiase wel wakker waren bij de tweede pitstop van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws