Alonso optimistisch over verdere seizoen: 'Ik weet zeker dat we binnenkort een race zullen winnen' Formule 1
Formule 1

Alonso optimistisch over verdere seizoen: 'Ik weet zeker dat we binnenkort een race zullen winnen'

Alonso optimistisch over verdere seizoen: 'Ik weet zeker dat we binnenkort een race zullen winnen'

Fernando Alonso was in Zandvoort weer terug op het podium. Na een aantal races voor de zomerstop dat de Aston Martin wel wat weggezakt leek te zijn, mocht de fanatieke Spanjaard nu weer naast Max Verstappen op het podium plaatsnemen. Alonso dacht ook nog heel even een kans te hebben om Verstappen in te halen tijdens de laatste paar rondes van de race, maar het team van Aston Matin is toch ook erg tevreden met de P2 van de Spanjaard. Lance Stroll was daarentegen niet eens in de top tien gefinisht, wat volgens teambaas Mike Krack kwam doordat de Canadees niet naar binnen was geroepen voor een pitstop.

Aston Martin-teambaas Krack weet wel waarom het verschil tussen de prestaties van Alonso en Stroll zo groot was. Dat kwam vooral door het moment waarop de coureurs naar binnen werden geroepen voor hun pitstop. 'Met Alonso hebben we heel goed gereageerd en gehandeld. Met Lance Stroll hebben we hem niet naar binnen geroepen, we probeerden hem op te houden. Er waren een paar andere auto's die dat probeerden. Toen riepen we hem naar binnen en dat is het slechtste scenario. We moeten hier nog steeds beter in worden', geeft Krack eerlijk toe. Alonso eindigde uiteindelijk voor het eerst sinds de Grand Prix van Canada op het podium, terwijl Stroll met P11 net buiten de punten viel.

Na de rode vlag en onderbreking van de race op een paar ronden van het einde had Alonso heel even een kans om Verstappen aan te vallen, maar, in zijn eigen woorden, besloot hij om dat niet te doen. 'Ik dacht erover om iets te proberen. Maar toen dacht ik: als ik dat doe, kom ik vanavond niet levend Zandvoort uit', grapt de Spanjaard. 'Dus ik bleef kalm en finishte P2. Maar ik weet zeker dat we binnenkort een race zullen winnen.'

Krack dacht dat Alonso het in bocht drie zou proberen bij Verstappen, 'maar als hij een kans had gezien, had hij het zeker geprobeerd. Maar we moeten ook niet vergeten tegen wie we het hier moeten opnemen. Je moet bedenken of je alles gaat geven wat je hebt of dat we het thuis gaan brengen.' Uiteindelijk nam Aston Martin genoegen met hun tweede plaats.

Krack positief over stijgende lijn, maar 'we moeten ook oppassen dat we deze race niet overschatten'

Krack zegt zeker wel blij te zijn met het behaalde resultaat op Zandvoort, nadat de weken voor de zomerstop de Aston Martin behoorlijk leek te zijn teruggezakt. 'Hard werken loont, het licht ging niet uit voor ons in juli. We hebben nieuwe onderdelen geanalyseerd en gemaakt voor Zandvoort en er komen er nog meer voor Monza en Singapore', kondigde Krack ook alvast aan. 'Maar we moeten ook oppassen dat we een race als deze niet overschatten, het waren erg veranderlijke omstandigheden. Het zou naïef zijn om te denken dat Zandvoort een benchmark is. We moeten afwachten wat de volgende races brengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws