Gasly begrijpt contractverlenging Pérez: 'Als tweede rijder vinkt hij alle vakjes af' Formule 1
Formule 1

Gasly begrijpt contractverlenging Pérez: 'Als tweede rijder vinkt hij alle vakjes af'

Gasly begrijpt contractverlenging Pérez: 'Als tweede rijder vinkt hij alle vakjes af'

Pierre Gasly is met Helmut Marko in gesprek over zijn toekomst binnen het programma van Red Bull Racing. Vorige week werd het contract van Sergio Pérez bij de Oostenrijkse renstal verlengd, waardoor de toekomst van Gasly onzeker is. De coureur van AlphaTauri stelt dat de contractverlenging begrijpelijk is, maar dat hij nu zelf moet nadenken over zijn toekomst. Hij wil immers vechten voor podiums en overwinningen.

Gasly kreeg in 2019 een kans bij Red Bull, maar de rijder kon bij het topteam niet met de druk omgaan. Het team gaf Alexander Albon anderhalf jaar de kans, maar nam vorig jaar Pérez in dienst. De Oostenrijkse renstal is tevreden met de prestaties van de Mexicaan, waardoor de deur voor Gasly naar Red Bull dicht zit tot en met het einde van 2024. 'Daarover zijn we nu aan het overleggen met Helmut', vertelt de AlphaTauri-coureur bij De Telegraaf. 'We moeten kijken wat het beste is voor beide partijen. We hebben een heel goede relatie en ze kennen me al van kinds af aan.'

Bij AlphaTauri wist de enkelvoudig racewinnaar meermaals te imponeren. Gasly is naar eigen zeggen klaar voor een stapje hogerop. 'Mijn ambities liggen hoger dan alleen vechten voor een plek in de punten, ik wil meer dan dat. Ik heb de voorbije jaren bewezen waartoe ik in staat ben. Voor nu ben ik volledig gecommitteerd aan AlphaTauri. Ook in moeilijkere tijden, want dit jaar zijn we nog niet zo competitief als vorig seizoen.' In de eerste zeven races heeft AlphaTauri slechts zeventien punten weten te scoren.

Gasly: 'Contractverlenging Pérez komt niet als verrassing'

Ondanks dat Gasly graag nog een kans had gehad bij Red Bull, snapt hij dat het team het contract van Pérez heeft verlengd. 'Het is logisch en komt niet als een verrassing. Als je kijkt naar wat een tweede coureur moet leveren, dan vinkt Pérez alle vakjes af. Hij presteert dit seizoen goed, heeft veel ervaring en geeft het team goede feedback.' Wel moet de AlphaTauri-rijder nadenken over zijn eigen toekomst. 'Aan de andere kant heeft deze beslissing impact op mijn carrière en ambities', aldus Gasly.

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws