Alpine gaat optreden tegen gedrag van Ocon: 'Zullen gevolgen zijn, we gaan een harde keuze maken' Formule 1
Formule 1

Alpine gaat optreden tegen gedrag van Ocon: 'Zullen gevolgen zijn, we gaan een harde keuze maken'

Alpine gaat optreden tegen gedrag van Ocon: 'Zullen gevolgen zijn, we gaan een harde keuze maken'

Bruno Famin, de teambaas van Alpine, was not pleased met het gedrag van Esteban Ocon in Monaco. De Fransman reed zijn teamgenoot aan, terwijl Alpine in een zeldzame puntenpositie zat. Ocon viel hierbij zelf uit, en kreeg achteraf te horen dat zijn teambaas hard naar hem had uitgehaald in de media.

Ocon kreeg vanwege zijn rol in het incident eerst een tijdstraf van tien seconden. Omdat de Alpine-coureur al was uitgevallen, wordt deze straf omgezet in een gridstraf van vijf plekken voor de volgende race. Daardoor weet Ocon dat punten in Canada ook alweer moeilijk zullen worden, terwijl hij ook twee strafpunten kreeg op zijn licentie.

Tijdens de Grand Prix van Monaco stond Famin de Franse pers al te woord. Sky Sports F1-verslaggever Ted Kravitz luisterde mee, en hoorde dat het geduld van Famin bij zijn coureur op was. 'Estebans aanval was totaal over de schreef', zei Famin in eigen land. 'Het is precies wat we niet wilden zien. Er zullen gevolgen zijn, en we gaan een harde keuze maken', luiden de onheilspellende woorden van de Alpine-teambaas.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat Famin daarmee bedoelt. Ocon en teamgenoot Gasly hebben allebei een aflopend contract, en Famin kan er dus op doelen dat hij zijn coureur niet wil aanhouden voor 2025. Ocon is dit seizoen vaak wel sneller dan Gasly, en pakte voor Monaco het enige punt van het team, al lijkt Gasly op het moment van schrijven op weg te zijn naar zijn eerste punt van het seizoen. Bij Alpine geldt reservecoureur Jack Doohan ook als kanshebber.

Schorsing?

Bij Sky Sports F1 werd echter gespeculeerd over een interne schorsing voor Ocon. 'Gaat hij Ocon op de bank zetten in Canada?' vroeg Kravitz zich af na de woorden van Famin te hebben gehoord. Ocon heeft al een verleden vol incidenten met zijn teamgenoten. Zo had hij het regelmatig aan de stok met Sergio Pérez bij Force India, en kon hij ook met Fernando Alonso niet door één deur. Het lijkt er in ieder geval op dat de relatie tussen Ocon en zijn teambaas definitief beschadigd is. Mocht Ocon geen nieuw contract krijgen, zal hij elders op een stoeltje moeten hopen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws