F1 in het kort | Ocon krijgt gridstraf voor Canada na clash met Gasly Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Ocon krijgt gridstraf voor Canada na clash met Gasly

F1 in het kort | Ocon krijgt gridstraf voor Canada na clash met Gasly

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Ocon krijgt gridstraf voor Canada na clash met Gasly

Esteban Ocon viel in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco uit. Vorig jaar eindigde de Alpine-coureur nog op het podium, maar bij deze editie reed hij teamgenoot Pierre Gasly aan voor de tunnel. Daarbij vloog hij door de lucht, en dankzij de schade kon hij niet meer deelnemen aan de race. Ocon werd als schuldige aangewezen en ontving tien plekken gridstraf. Aangezien hij deze straf niet kan inlossen, wordt deze omgezet in een gridstraf van vijf plekken in Canada. Daarnaast kreeg hij twee strafpunten op zijn licentie.

Stroll bezorgt zijn vader wederom een rekening in Monaco, ook Bottas bekeurd

In Monaco ligt de snelheidslimiet in de pitstraat slechts op zestig kilometer per uur, omdat er weinig ruimte is in de krappe pitstraat. Lance Stroll hield zich niet aan die limiet in de eerste vrije training. De Canadees reed maar liefst 60,2 kilometer per uur, in plaats van 60 kilometer per uur. Dat grapje kost Aston Martin 100 euro. Vermoedelijk zal Stroll senior van dat bericht niet wakker liggen. Stake kreeg een hogere boete, omdat ook Valtteri Bottas te snel door de pitstraat ging. De Fin ging maar liefst 74,6 kilometer per uur.

Familie Schumacher krijgt schadevergoeding voor nepinterview

De familie van oud-coureur Michael Schumacher krijgt €200.000 aan schadevergoeding voor een nepinterview, zo schrijft Nu.nl, dat gemaakt werd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Het Duitse weekblad Die Aktuelle publiceerde het interview vorig jaar, en maakte het via AI op basis van eerdere interviews met en stukken over de zevenvoudig wereldkampioen. De publicatie zorgde voor veel verontwaardiging in Duitsland, en de hoofdredacteur werd daarop ontslagen. De familie van Schumacher gaf vorig jaar al aan het medium aan te klagen, maar krijgt dus nu officieel een schadevergoeding. Schumacher viel in december 2013 tijdens het skiën, en sindsdien is het niet bekend hoe het met de Duitse oud-coureur gaat.

Formule 1 in gesprek met organisatie voor GP in Thailand

Thailand maakt serieus werk van het organiseren van een Formule 1-Grand Prix. De premier van het Aziatische land reisde af naar Imola om daar met Formule 1-CEO Stefano Domenicali rond de tafel te gaan zitten. Premier Srettha Thavisin bracht hierbij ook een bezoek aan Red Bull Racing. Red Bull is voor 51 procent in Thaise handen, en Thailand hoopt een stratenrace te mogen organiseren in 2027 of 2028.

Bottas brengt opvallend bezoekje aan Williams in Imola

Valtteri Bottas is één van de coureurs van wie het F1-contract in 2024 afloopt. De Fin weet daardoor nog altijd niet bij welk team hij volgend jaar zal rijden. De kans dat hij bij zijn huidige werkgever, Sauber, mag blijven, is ook kleiner geworden na het nieuws dat Nico Hülkenberg in 2025 de overstap naar het Zwitserse team maakt. Tijdens het raceweekend in Imola bracht Bottas een opvallend bezoekje aan het Williams-team, waardoor nu de geruchten rondgaan dat de Fin misschien in 2025 terug naar zijn oude team gaat. Volgens Bottas ging het echter alleen maar om een bezoekje aan 'goede vriend' en Williams-teambaas James Vowles. 'Ik had geen koffie meer, dus ik ben wat bij hem wezen halen', lachte de Fin, volgens Formule1.nl. 'We hebben gewoon een beetje over het leven gepraat. Maar natuurlijk wil je, als je nog geen contract hebt, alle opties rustig bekijken.' Vowles heeft ook gereageerd en zei dat Williams voor 2025 'drie opties' heeft, en hoopt er binnenkort 'openlijk over te kunnen praten'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws