Rode vlag in Monaco na gigantische crash voor Pérez, Magnussen moet vrezen voor schorsing Formule 1
Formule 1

Rode vlag in Monaco na gigantische crash voor Pérez, Magnussen moet vrezen voor schorsing

Rode vlag in Monaco na gigantische crash voor Pérez, Magnussen moet vrezen voor schorsing

De Grand Prix van Monaco is meteen in de eerste vlag stilgelegd met een rode vlag. De oorzaak van de onderbreking was een zware crash tussen Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, en Kevin Magnussen. De RB20 werd volledig afgeschreven. Pérez is in orde, maar viel dus uit, net als Magnussen en Hülkenberg.

Bij de start waren er voorin geen positiewisselingen. De top vijf, voor Verstappen, kwam in dezelfde volgorde de eerste bocht uit. Carlos Sainz tikte daarbij wel Oscar Piastri aan, en liep een lekke band op. De Spanjaard miste vervolgens een bocht en zag zijn goede plek in rook opgaan. Daarachter had Max Verstappen een zwakke start, al wist hij zijn zesde plek ten opzichte van Lewis Hamilton te verdedigen, waarna hij ten koste van Sainz opschoof naar de vijfde plek. De Spanjaard krijgt zijn derde plek bij de herstart echter terug.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

Klapper Pérez en Magnussen

In het achterveld ging het echter helemaal mis. Pérez kreeg heuvelop een tikje van Kevin Magnussen, waardoor hij de muur invloog, en de Haas-coureurs hem niet meer konden ontwijken. Pérez, Magnussen, en Hülkenberg vielen allemaal uit. Ondanks de zeer grote schade bij Red Bull was Pérez verder wel in orde.

Hülkenberg gaf na de crash aan dat dit 'onnodig' was. Hij leek daarmee te wijzen naar Magnussen, die zijn neus naast Pérez stak op het slingerende gedeelte bergop. Mocht Magnussen een straf krijgen voor dit incident, levert het hem normaal gesproken een schorsing op. De Deen staat op tien strafpunten, en zal bij twaalf strafpunten een race moeten uitzitten. In dat geval kan Oliver Bearman weer opgetrommeld worden.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

Voor de drie betrokken coureurs is het een rampweekend. Haas werd na de kwalificatie al gediskwalificeerd en heeft nu dus meer schade. Pérez leek al kansloos voor punten, maar schreef de auto nu ook nog af. Dit zal Red Bull veel centen kosten, die daardoor niet langer beschikbaar zijn voor upgrades. In het middenveld reed Esteban Ocon teamgenoot Pierre Gasly ook nog aan, waardoor de kosten bij Alpine ook weer oplopen.

Nadeel voor Verstappen?

Na de rode vlag mogen de coureurs van banden wisselen. Daarmee kunnen ze aan het bandenreglement voldoen. Sainz krijgt bij de herstart zijn derde startplek terug. Dit betekent dat de top vier naar de harde banden mag wisselen, en daarop de race uit kan rijden. Verstappen en de Mercedes-coureurs mogen naar de mediumbanden wisselen, waarop het wellicht wat lastiger wordt om de race uit te rijden, en daarnaast valt de optie dus weg om strategisch gezien plekken winst te boeken. De race wordt om 15:44 uur hervat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws