Alpine-junioren lopen tegen tekort aan Formule 1-zitjes op Formule 1
Formule 1

Alpine-junioren lopen tegen tekort aan Formule 1-zitjes op

Alpine-junioren lopen tegen tekort aan Formule 1-zitjes op

Het opleidingsteam van Alpine lijkt tegen eenzelfde probleem op te lopen als Ferrari deed vorig jaar. Zo maakt Mick Schumacher wel zijn debuut dit jaar, maar was er geen ruimte meer voor Callum Ilott, ondanks knappe prestaties in de Formule 2. Nu lijkt Alpine ook tegen het probleem op te lopen dat er geen plek is voor één van de junioren van het team. Autosport analyseert de ingewikkelde situatie van het team.

In de vernieuwde 'Alpine Academy' zijn Christian Lundgaard, Guanyu Zhou en Oscar Piastri de grootste namen en dus de grootste kanshebbers om in de toekomst in de Formule 1 te komen. Alle drie zullen dit jaar uitkomen in de Formule 2 en daarmee komen ze aardig dicht in de buurt van de koningsklasse van de autosport Toch is het pad naar de Formule 1 voor hen niet zo rechttoe rechtaan.

Tekort aan Formule 1-zitjes dreigt voor Alpine-junioren

Zo zijn niet de prestaties van de junioren het probleem, maar is het gebrek aan zitjes in de Formule 1 dat des te meer. Ferrari had met Schumacher het geluk dat ze een klantenteam hadden waar ze hem konden plaatsen, maar liepen ze wel tegen het probleem op dat er voor Ilott geen ruimte meer was. Doordat McLaren is overgestapt naar Mercedes-motoren, heeft Alpine nu geen klantenteam meer waar ze een junior hadden kunnen plaatsen.

De directeur van het opleidingsteam van Alpine, Mia Sharizman, ziet het probleem ook. Toch denkt ze dat er een oplossing te vinden is: 'Zonder een klantenteam is het voor ons moeilijker, absoluut. Het is dan ook onze prioriteit om onze junioren een plekje in het hoofdteam te bieden, maar het betekent niet dat we niet kunnen samenwerken met een andere team. Daar is zeker ruimte voor aan onze kant.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws