Alpine laat Piastri vervroegd vrij: 'Hij is vrij om te gaan en te doen wat hij wil' Formule 1
Formule 1

Alpine laat Piastri vervroegd vrij: 'Hij is vrij om te gaan en te doen wat hij wil'

Alpine laat Piastri vervroegd vrij: 'Hij is vrij om te gaan en te doen wat hij wil'

Oscar Piastri is vervroegd vertrokken bij Alpine, zo bevestigt teambaas Otmar Szafnauer tegenover Motorsport.com. De Australiër heeft al een testdag bij McLaren, zijn toekomstige team, op het Franse Circuit Paul Ricard erop zitten en dat was mogelijk door het vervroegd verscheuren van het contract.

Szafnauer bevestigt dat Alpine en McLaren onderhandeld hebben om het contract van Piastri met eerstgenoemde team te beëindigen. 'Er is onderhandeld over een overeenkomst over hoe uit elkaar te gaan. We trekken er een streep onder. Als dit seizoen voorbij is, is hij vrij om te gaan en te doen wat hij wil', legt de Roemeense Amerikaan uit.

Over de testdag van Piastri kan Szafnauer weinig kwijt, behalve dat het bij het vervroegde einde van de overeenkomst hoorde. Bovendien zal de Formule 2-kampioen van vorig seizoen na de Grand Prix van Abu Dhabi opnieuw testen voor McLaren, maar dan in de auto van dit jaar. Op Paul Ricard bestuurde Piastri de auto uit 2018. De test in Abu Dhabi is onderdeel van de officiële post-season-testdagen van de Formule 1 en duurt twee dagen.

Naast Piastri ook De Vries, Gasly en Alonso bij F1-test

Piastri is niet de enige die na Abu Dhabi zal testen voor zijn nieuwe team. Zo is het al bekend dat Nyck de Vries instapt bij AlphaTauri, waar hij volgend jaar officieel debuteert in de sport. Het wordt het zesde team waar de Nederlander voor heeft gereden in 2022. Pierre Gasly zal testen bij Alpine, terwijl Fernando Alonso zijn eerste testdag bij Aston Martin tegemoet gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws