Schumacher in de war: 'Lijkt erop dat ik de griplevels heb onderschat' Formule 1
Formule 1

Schumacher in de war: 'Lijkt erop dat ik de griplevels heb onderschat'

Schumacher in de war: 'Lijkt erop dat ik de griplevels heb onderschat'

Mick Schumacher denkt dat hij de griplevels tijdens de kwalificatie voor de sprintrace in Brazilië heeft onderschat. De Haas-coureur werd uitgeschakeld in Q1 met een twintigste tijd. Aan de andere kant van de garage zag hij hoe teamgenoot Kevin Magnussen verrassend poleposition pakte.

'Als eerste mijn felicitaties aan Kevin en het team', opent Schumacher in gesprek met RaceFans. Hij vindt dat zijn team dit resultaat echt verdient. Voor de Duitser werd het een mindere kwalificatie. Hij start de sprintrace als laatste. 'Voor mij voelde de ronde oké. Ik dacht dat we genoeg marge hadden om door te gaan, maar blijkbaar ben ik laatste. Dat is een beetje verwarrend', geeft hij toe.

Schumacher denkt dat hij misschien wel te voorzichtig te werk ging in Q1. 'Het lijkt erop dat ik de griplevels misschien heb onderschat', vertelt de voormalig F2- en Europees F3-kampioen over de opdrogende baan. 'De baan leek natuurlijk vochtig, maar misschien was het niet zo vochtig als ik dacht.' Dat is frustrerend, vindt Schumacher. 'Omdat ik denk dat we een goede auto hadden.'

Schumacher kijkt vooruit naar 'lastigere' sprintrace

Voor nu kijkt de 23-jarige zoon van legende Michael Schumacher uit naar de sprintrace, die zaterdagavond om 20:30u begint. Wat betekent zijn kwalificatieresultaat voor de verkorte wedstrijd? 'Het betekent dat het absoluut een beetje lastiger wordt', erkent de Haas-coureur. 'Maar er is nog niks voorbij, dus ik blijf optimistisch', besluit Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws