Alpine spreekt ambities voor 2023 uit: 'Minimaal vierde worden en wellicht een paar podiumplaatsen scoren' Formule 1
Formule 1

Alpine spreekt ambities voor 2023 uit: 'Minimaal vierde worden en wellicht een paar podiumplaatsen scoren'

Alpine spreekt ambities voor 2023 uit: 'Minimaal vierde worden en wellicht een paar podiumplaatsen scoren'

Alpine heeft haar doelstellingen voor 2023 uit de doeken gedaan. Volgens de CEO van de Renault Group Luca de Meo en Alpine-CEO Laurent Rossi wil de Franse renstal de lijn van het afgelopen seizoen doortrekken en wil het opnieuw minimaal vierde worden bij de constructeurs. Alpine richt het vizier op de topteams en het stelt zichzelf ten doel om het gat naar Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes dit jaar aanzienlijk te verkleinen.

Twee jaar geleden, toen het team omgedoopt werd tot Alpine, werd er een plan opgesteld dat de Franse renstal in vijf jaren naar de top van het veld moet brengen. In 2021 eindigde het team op de vijfde plaats en in 2022 volgde de vierde plek. 'Logischerwijs richten we ons nu op de topposities, maar het gat naar de top drie was wel erg groot', vertelt Rossi tijdens de launch van Alpine. 'We moeten dat gat eerst dichten, dus we willen dit jaar minimaal weer als vierde eindigen.'

Rossi hoopt verder op een constanter 2023. Tijdens het afgelopen seizoen liet het materiaal de coureurs meermaals in de steek en dat moet dit jaar anders. 'We moeten minder vaak uitvallen, meer punten scoren en mogelijk zelfs podiumplaatsen pakken. Dat is de kant die we op moeten als we permanent voor de podiumplaatsen willen strijden. We blijven dus leren en ons verbeteren. Momentum is het sleutelwoord.'

De Meo ziet sterker wordend Alpine en bevestigt: 'We zijn hier voor de lange termijn'

Ook De Meo kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen twee seizoenen. Het team heeft veel progressie geboekt en dat stemt de CEO van de Renault Group dan ook tevreden. 'Ik zie dat het team steeds sterker wordt en ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken. We zijn hier voor de lange termijn en we willen een topteam worden', steekt hij de ambitieuze plannen niet onder stoelen of banken.

Net als Rossi is De Meo zich ervan bewust dat het gat naar de topteams afgelopen seizoen wel erg groot was en dat een plek in de top drie geen realistisch doel is voor 2023. 'Ik hoop dat we het gat naar de topteams kunnen verkleinen, maar er was natuurlijk wel een aardig gat', zegt hij lachend. 'Ik geloof dat het iets van tweehonderdvijftig punten was. Het is ons doel om dat verschil te verkleinen en wellicht kunnen Esteban (Ocon, red.) en Pierre (Gasly, red) onze zondagen nog wat plezieriger maken door ons een paar podiumplaatsen te schenken', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws