Binotto laat voor het eerst van zich horen na Ferrari-vertrek en bespreekt SF-23 Formule 1
Formule 1

Binotto laat voor het eerst van zich horen na Ferrari-vertrek en bespreekt SF-23

Binotto laat voor het eerst van zich horen na Ferrari-vertrek en bespreekt SF-23

Mattia Binotto heeft voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ferrari eind november weer wat van zich laten horen. Tegenover Corriere dello Sport vertelt de oud-teambaas van de renstal uit Maranello onder meer over de nieuwe SF-23 en zijn rol in de ontwikkeling van de nieuwe auto.

Zo legt Binotto de nadruk op het feit dat de bouw van een gloednieuwe bolide een taak van het hele team is. Zelf wil hij als oud-teambaas niet met de eer strijken. 'In de Formule 1 praten we niet over het individu, maar over de hele groep', legt de Italiaan uit. 'Dit is een auto die vorig jaar is ontworpen, toen ik nog bij hen zat, maar het is niet mijn auto, het is de auto van Ferrari.'

Binotto benadrukt belang van coureur binnen F1-team

De SF-23 moet een verbetering zijn ten opzichte van de F1-75, die kampte met meerdere betrouwbaarheidsproblemen. Als die opgelost zijn, kan Ferrari mogelijk weer meedoen om de titel. Binotto weet dat een goede auto van belang is, maar zegt ook: 'De coureur maakt het verschil voor de laatste twee tienden op de baan. Hij maakt het verschil op talent, rijvaardigheid en mentaliteit. Want een coureur moet dat charisma, dat het hele team aanspoort om te blijven verbeteren, hebben.'

Binotto vindt de coureur namelijk de hoofdrolspeler van een team. 'Hij is één van de belangrijkste mensen, want hij praat met journalisten, met het presidentschap, met al zijn monteurs, met het team. Dus ik denk dat een coureur het verschil maakt op het circuit, maar ook in het vermogen om de mentaliteit van het team te cultiveren en te verbeteren', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws