Capito denkt dat Abu Dhabi rijstijl van Latifi heeft beïnvloed: 'Zou voor iedereen lastig zijn' Formule 1
Formule 1

Capito denkt dat Abu Dhabi rijstijl van Latifi heeft beïnvloed: 'Zou voor iedereen lastig zijn'

Capito denkt dat Abu Dhabi rijstijl van Latifi heeft beïnvloed: 'Zou voor iedereen lastig zijn'

De laatste race van vorig jaar in Abu Dhabi is veelbesproken. Het leek erop dat Lewis Hamilton er met de titel vandoor zou gaan, maar door een crash van Nicholas Latifi veranderde alles en kon Max Verstappen zijn eerste kampioenschap vieren. Volgens de teambaas van Williams, Jost Capito, heeft deze crash veel impact gehad op Latifi.

'We moesten hem het vertrouwen blijven geven', zo begint Capito in de High Performance Podcast. De teambaas legt uit dat het moeilijk was om Latifi op te peppen. 'We zeiden dat er niets aan de hand was', vertelt hij. Vervolgens kwam de winterstop waarin de coureur tijd voor zichzelf nam. Toch had het team door dat de Canadees het moeilijk had. 'We wisten wat er aan de hand was en dat hij zijn sociale media uitschakelde, maar als we ons ermee hadden bemoeid, was de situatie alleen maar erger geworden.'

'Als je niet wil crashen, moet je thuis blijven'

Latifi heeft eerder al aangegeven dat hij een moeilijke periode doormaakte na de race in Abu Dhabi, Dankzij zijn crash kon Verstappen er indirect met de titel vandoor. De fans van Hamilton gaven daarom de Williams-coureur de schuld van het mislopen van de titel voor de Brit. Latifi kreeg hierdoor diverse berichten op sociale media van mensen die hem met de dood bedreigden.

Capito vindt niet dat de uitkomst van de race bij de Canadees in de schoenen mag worden geschoven en dat Latifi zich dus ook niet schuldig moet voelen. 'De crash had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar als je aan het racen bent weet je wel dat crashen een mogelijkheid is', zo vertelt de teambaas. 'Want als je niet wil crashen, moet je thuis blijven', vervolgt Capito. Hij geeft toe dat het een moeilijke periode was. 'Ik denk dat het voor absoluut iedereen extreem lastig zou zijn en dat iedereen die het niet heeft meegemaakt het zich niet kan voorstellen hoe het voelt', vertelt de teambaas.

'We wisten dat hij terug zou komen'

Capito denkt dat de hele situatie na die Grand Prix in Abu Dhabi veel impact heeft gemaakt op hoe Latifi dit jaar presteert. 'Ik denk dat dat één van de redenen is dat het hem dit seizoen nogal wat tijd kostte om weer competitief te worden', vertelt de teambaas. 'Ik weet zeker dat het zijn rijgedrag daarna beïnvloedde en het zou ook veel invloed op mijn rijstijl hebben gehad. Daar ben ik absoluut van overtuigd. Dus ik kan dat begrijpen en daarom gaven we hem het vertrouwen en steunden we hem het hele seizoen en we wisten dat hij terug zou komen.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws