Alpine ziet bevestiging van pace: 'Dit is precies wat we nodig hadden' Formule 1
Formule 1

Alpine ziet bevestiging van pace: 'Dit is precies wat we nodig hadden'

Alpine ziet bevestiging van pace: 'Dit is precies wat we nodig hadden'

Het lijkt erop dat Alpine zich steeds meer kan mengen in de hogere regionen van het middenveld. Met opnieuw een sterke kwalificatie lieten Esteban Ocon en Fernando Alonso zien dat de A521 van het Franse team genoeg pace in zich heeft om zich te kunnen mengen met McLaren en Ferrari. Na Portugal was het de vraag of Alpine de goede vorm door kon trekken, nu blijkt dat het team daadwerkelijk verder is gekomen.

'Wat ons betreft is dit de bevestiging die we nodig hadden', vertelt Ocon na afloop van de kwalificatiesessie op het circuit van Barcelona aan de officiële website van de Formule 1. 'Als je hier aan het racen bent weet je dat iedereen het circuit kan dromen en dat alle teams hier snel zullen zijn. Na de Grand Prix van Portugal wisten we dat we snel waren, maar we wisten niet zeker of de bolide ook hier zo goed zou werken. Ik ben blij dat ons werk langzaam op zijn pootjes terecht komt', gaat de Fransman verder.

Ocon blij met het harde werk in de fabriek

Ocon kan zijn geluk in ieder geval niet op, ondanks dat hij werd verslagen door Charles Leclerc in de Ferrari. De Monegask wist de vijfde startplek in de wacht te slepen. De sterke prestaties komen volgens de Fransman in ieder geval door het harde werk in de fabriek. 'Onze bolide voelt vooral heel solide. Ik heb ook genoeg vertrouwen achter het stuur. Iedereen in de fabriek was in eerste instantie niet blij dat we zo ver achter lagen. Daarna hebben we hard gewerkt en dat betaalt zich nu uit', aldus Ocon.

Ook Fernando Alonso wist met een sterke prestatie zijn A521 uiteindelijk in Q3 te krijgen. Het zorgde ervoor dat het Franse team voor het eerst dit seizoen tweemaal achter elkaar in de top tien te vinden is. Wat betreft de kansen in de race is Alonso echter realistisch. Het ligt wat snelheid betreft namelijk ontzettend dicht bij elkaar. De Spanjaard verwacht dan ook agressief te willen zijn in de eerste ronden.

Agressieve start moet zorgen voor punten

'Q3 was voor ons in ieder geval het einddoel dit weekend. Het lag zoals verwacht weer heel dicht op elkaar in het middenveld. Ik denk daarom dat de top tien echt een verdienste is van het werk dat de monteurs hebben afgeleverd de afgelopen maanden', opent Alonso. Toch heeft de Spanjaard ook wat kritiek op de andere coureurs. 'Het was in Q3 helaas wel wat rommelig met het verkeer, we konden daardoor helaas niet echt verder komen.

'Voor morgen verwacht ik echter dat we snel en agressief willen starten. Ik denk dat we onze punten moeten kunnen consolideren. Het zal vooral heel lastig gaan worden in de eerste ronden. Maar als je eenmaal na ronde twee of ronde drie de plek hebt geconsolideerd, is het heel moeilijk inhalen op dit circuit', vertelt Alonso over zijn verwachtingen voor de race. 'We zullen dus agressief moeten zijn bij de start, daarna zien we het wel', sluit Alonso af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws