Ambitieus Aston Martin wil Alonso behouden: 'Maar dan moeten we meer performance vinden' Formule 1
Formule 1

Ambitieus Aston Martin wil Alonso behouden: 'Maar dan moeten we meer performance vinden'

Ambitieus Aston Martin wil Alonso behouden: 'Maar dan moeten we meer performance vinden'

Aston Martin is dit seizoen niet zo goed uit de startblokken geschoten als vorig jaar. Toch lijkt eerste coureur Fernando Alonso het nog steeds naar zijn zin te hebben bij de Britse renstal. De 42-jarige Spanjaard stond wel nog niet op het podium in 2024 en lijkt daar momenteel ook weinig uitzicht op te hebben. Bij Aston Martin weten ze dat het beter zal moeten om de tweevoudig wereldkampioen tevreden te houden en hem langer aan zich te binden.

Het is geen geheim dat Aston Martin Alonso graag zou behouden voor '25, maar daarvoor zal het team uit Silverstone op termijn toch een betere auto voor moeten afleveren. Zo beseft teambaas Mike Krack, die de Spanjaard wil verleiden tot een langer verblijf. 'We moeten meer performance vinden', citeert Motorsport.com de teambaas. 'Maar als hij kan vechten en niet meer in niemandsland rijdt, dat zou al een eerste stap in de goede richting zijn.'

'En dan zullen we niet stoppen', ging Krack verder. 'We zullen tijdens het huidige seizoen met upgrades komen om hem gemotiveerd en tevreden te houden bij Aston Martin.' De Britse renstal is een klantenteam van Mercedes, maar staat in de stand van het constructeurskampioenschap slechts één puntje achter de Silver Arrows op plaats vijf. Daar zijn ze in Silverstone wel tevreden mee. 'Dat laat zien hoe ver we gekomen zijn in een korte tijd, maar we staan nog lang niet waar we willen staan', toonde Krack zich kritisch.

Ambities en de komst van Honda

Krack steekt zijn ambitie en die van het team niet onder stoelen of banken. 'We willen meer naar voren staan. Momenteel zijn er twee grote blokken', legt hij uit, doelend op Red Bull Racing-Ferrari, en McLaren-Mercedes. 'We zijn in een aantal races niet de laatste van die groep teams geweest zoals in Japan en twee weken geleden in Australië, maar we moeten proberen dat vast te houden.' Vanaf 2026 stapt Aston Martin ook over naar Honda als motorleverancier, en dat zal het volgens Krack gemakkelijker maken om talent aan te trekken. 'Wanneer dat allemaal in orde is, zijn we samen met Honda zeker een aantrekkelijke optie. Meer dan twee jaar geleden het geval was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws