Andretti Global slaat grote slag en neemt Symonds over van F1 Formule 1
Formule 1

Andretti Global slaat grote slag en neemt Symonds over van F1

Andretti Global slaat grote slag en neemt Symonds over van F1

Pat Symonds gaat aan de slag bij Andretti-Cadillac. De Brit, die tot dinsdag nog als Chief Technical Officer bij de Formule 1 werkzaam was, zal bij het Amerikaanse team, dat nog altijd hoopt toe te kunnen treden tot de koningsklasse van de autosport, na de verplichte gardening leave de rol van Excecutive Engineering Consultant op zich nemen.

Het team van Michael Andretti probeert al geruime tijd toestemming te krijgen om in 2025 of anders in 2026 toe te kunnen treden tot de koningsklasse van de autosport. Waar de FIA geen bezwaar heeft tegen de komst van Andretti, daar zijn de Formule 1-teams en de organisatie van de F1 een stuk minder positief. Ondertussen gaan de werkzaamheden bij het Amerikaanse team nog volop door en met het aantrekken van Symonds zet Andretti zijn wens om de stap naar de Formule 1 te zetten opnieuw kracht bij.

Met Symonds heeft Andretti een zeer ervaren kracht aan weten te trekken. De zeventigjarige Brit, die na zijn verplichte gardening leave officieel in dienst treed, vervulde de afgelopen zeven jaren al de rol van Chief Technical Officer bij de F1 en in het verleden speelde hij ook al een belangrijke rol in de successen van Michael Schumacher bij Benetton.

Andretti blij met 'belangrijke' aanwinst

In de afgelopen periode stelde Andretti meermaals dat er achter de schermen hard gewerkt werd om ingenieurs en ander belangrijk personeel naar het team te halen. Symonds is de eerste grote naam die door de Amerikaanse renstal is aangekondigd en Andretti is ontzettend blij met de komst van de ervaren Brit. 'We zijn ongelooflijk trots om Pat te mogen verwelkomen bij de Andretti-familie', zegt CEO Michael Andretti. 'Zijn kennis van aerodynamica, de dynamiek van de auto's en de Formule 1-motoren zijn erg belangrijk voor het bouwen van een competitief team. Hij heeft zijn vertrouwen in ons uitgesproken en dat is veel waard. Ik ben heel blij met deze stap en we blijven hard werken', aldus een blije Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws