Ferrari-fan zegt sorry tegen Verstappen: 'Na die middelvinger ben je een legende voor ons' Formule 1
Formule 1

Ferrari-fan zegt sorry tegen Verstappen: 'Na die middelvinger ben je een legende voor ons'

Ferrari-fan zegt sorry tegen Verstappen: 'Na die middelvinger ben je een legende voor ons'

In de persconferentie in Imola was Max Verstappen in een opperbeste stemming, nadat hij toch nog poleposition had gepakt na een dramatisch verlopen vrijdag. De Limburger kon dan ook wel lachen om een incident tijdens de kwalificatie, waarbij hij zijn middelvinger opstak naar fans die niet al te vriendelijke gebaren maakten vanaf de top van het pitgebouw. De desbetreffende fans zagen de middelvinger én de video van Verstappen over hen, en verontschuldigen zich dan ook, al zijn ze stiekem ook wel trots.

Oscar Piastri en Lando Norris, die bij de persconferentie na de kwalificatie ook van de partij waren, hadden deze Ferrari-fans ook gezien, die klaarblijkelijk alleen fan waren van het Italiaanse team, en lieten na afloop van zich horen op sociale media. 'Hoi Max, ik ben Walrico, en dit is Gino', zegt een man met een Zuid-Afrikaans accent in de video op sociale media. 'We willen ons graag verontschuldigen voor het feit dat we idioten zijn', geeft Walrico maar meteen toe.

Ook Gino toont zich schuldbewust. 'We zagen dat je zei: een idioot maakte bepaalde gebaren naar me. Dat waren wij', geeft hij ruiterlijk toe, waarna Walrico het weer overneemt. 'Ik deed mijn duimen omlaag en Gino deed mee.' Het duo laat daarbij ook kort beelden zien waarbij Verstappen langsrijdt terwijl de duimen omlaag worden gestoken.

Verstappen won fans voor zich

Verstappen gaf het zelf in de persconferentie al aan: een ronde later klapten ze braaf voor hem, en Verstappen meldde triomfantelijk dat hij beide fans ook voor zich gewonnen had. Daar bleek geen woord aan gelogen te zijn. 'We willen alleen maar zeggen dat het ons enorm spijt. Het is onze fout, niet jouw fout, dat jij je middelvinger naar ons opstak. We waren zo trots dat je die middelvinger naar ons opstak', lacht Gino enigszins schuldbewust.

Walrico is ook enorm trots op het feit dat de wereldkampioen 'de vinger' opstak naar hem. 'Ja, we sprongen echt overeind als kleine meisjes. We willen je daar echt voor bedanken. Daarna ben je echt een legende in onze harten geworden, en we houden van je nu', laat Walrico optekenen. Zijn vriend Gino heeft wel nog één verzoek: 'Geef Ferrari alsjeblieft wel een kans om morgen te winnen', zegt de fan na de kwalificatie. Verstappen loste dat verzoek niet in, en won de race 'gewoon'.

Het hele verhaal van Verstappen over het incident lees je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws