Andretti geheimzinnig over motorleverancier, Honda meest voor de hand liggende keuze Formule 1
Formule 1

Andretti geheimzinnig over motorleverancier, Honda meest voor de hand liggende keuze

Andretti geheimzinnig over motorleverancier, Honda meest voor de hand liggende keuze

Michael Andretti is vol vertrouwen dat zijn team toe zal treden tot de Formule 1. Ondanks dat het Amerikaanse team nog geen officiële toezegging heeft gekregen dat het daadwerkelijk deel mag nemen aan het wereldkampioenschap Formule 1, is Andretti al druk bezig om personeel aan te trekken voor het nieuwe avontuur. Er ligt zelfs al een getekende deal met een motorleverancier.

Er is deze week een hoop te doen geweest om het toelaten van nieuwe teams tot de koningsklasse van de autosport. Een statement van FIA-president Mohammed Ben Sulayem leidde ertoe dat Andretti donderdag de samenwerking met Cadillac wereldkundig maakte, met als doel de stap naar de Formule 1 te zetten. De Amerikaan heeft veel vertrouwen in de samenwerking en hij gelooft dat zijn team aan alle eisen heeft voldaan. Zijn vertrouwen in een goede afloop is zelfs zo groot dat hij al de nodige deals heeft gesloten, waaronder één met een motorleverancier. 'Het gaat meer om een samenwerking met een andere fabrikant', zegt hij daarover.

Hoewel Honda de meest voor de hand liggende keuze is, lieten Andretti en ook General Motors-president Mark Reuss nog in het midden over welke leverancier het gaat. 'Er ligt een getekende deal op tafel waarmee we kunnen beginnen", zegt Reuss, geciteerd door F1i.com. Als hem gevraagd wordt of het om Honda gaat, geeft de GM-president een cryptisch antwoord. 'We hebben inderdaad een goede samenwerking met Honda, maar we strijden juist tegen ze in de IndyCar. Er is veel onderling respect, dus het zou geen probleem zijn. Maar we komen daar later op terug.'

Andretti legde al meer personeelsleden vast

Ondanks het feit dat Andretti nog allerminst zeker is van toetreding tot de Formule 1 is de Amerikaan ook al druk bezig met het werven van personeelsleden om het F1-project te leiden. De 60-jarige liet aan de media, waaronder Motorsport Week weten dat er al een aantal mensen zijn aangetrokken. 'We hebben al aardig wat mensen in dienst genomen. Een aantal van hen werkt al voor ons. We hebben de hoofdingenieurs al aangenomen en daarnaast hebben we onze technisch directeur ook al binnen. Dit kondigen we ergens in de komende periode aan', aldus Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws