Aston Martin-coureurs blij met productieve tweede training: 'Hopelijk blijft het morgen droog' Formule 1
Formule 1

Aston Martin-coureurs blij met productieve tweede training: 'Hopelijk blijft het morgen droog'

Aston Martin-coureurs blij met productieve tweede training: 'Hopelijk blijft het morgen droog'

Na mindere optredens in Oostenrijk en Groot-Brittannië hoopt Aston Martin in Hongarije de strijd om de podiumplaatsen weer aan te kunnen gaan. Of de AMR23 daartoe in staat is, zal moeten blijken, maar Fernando Alonso en Lance Stroll zijn over het algemeen tevreden met de informatie die ze hebben kunnen verzamelen op de Hungaroring.

De eerste vrije training viel vrijwel volledig in het water. Enkel in de eerste minuten van de sessie was het droog, maar door een rode vlag, veroorzaakt door Sergio Pérez, konden de coureurs geen enkele snelle ronde op een droge baan rijden. In VT2 bleef het wel droog en kon de Spanjaard belangrijke informatie vergaren voor de rest van het weekend in Hongarije.

'Het was een wisselvallige dag met wat regen en winderige omstandigheden', opent Alonso in een persbericht van Aston Martin. 'We kregen in VT1 niet veel tijd op de baan, maar dat gold voor iedereen. Ik denk dat we het maximale uit VT2 hebben gehaald en veel nuttige data hebben verzameld, vooral ter voorbereiding op de omstandigheden in de race. Over het algemeen ben ik tevreden over vandaag en we zullen zien wat we morgen in de kwalificatie kunnen doen, hopelijk onder droge omstandigheden', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Stroll blij met droge tweede sessie

Teamgenoot Stroll sluit zich aan bij de woorden van Alonso. 'In VT1 konden we maar weinig ronden rijden door de hevige regenval. In de tweede sessie kregen we het drukker met een aantal verschillende onderdelen die we wilden testen. Gelukkig bleef de regen weg en konden we een flink aantal ronden rijden en een behoorlijk deel van het programma afwerken. Ik denk dat we nog een paar veranderingen kunnen doorvoeren in de aanloop naar de kwalificatie, dus we zullen vanavond onze bevindingen verwerken', aldus Stroll.

Geen stream? Bekijk de Grand Prix van Hongarije live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws