Aston Martin kondigt als eerste F1-team presentatiedatum nieuwe auto aan Formule 1
Formule 1

Aston Martin kondigt als eerste F1-team presentatiedatum nieuwe auto aan

Aston Martin kondigt als eerste F1-team presentatiedatum nieuwe auto aan

Aston Martin heeft vrijdagmiddag als eerste van de Formule 1-teams bekendgemaakt wanneer zij de nieuwe auto voor het komende seizoen presenteren. De nieuwe bolide, genaamd de AMR23, wordt op maandag 13 februari 2023 om 20:00u Nederlandse tijd voor het eerst getoond aan de wereld.

De AMR23 zal die maandag op de nieuwe campus van Aston Martin op Silverstone worden gepresenteerd. Dat gebeurt voor een select publiek en wordt via de officiële kanalen van de Britse renstal uitgezonden. Daardoor hoeft niemand de presentatie van de AMR23 te missen, net zoals dat voor het afgelopen seizoen ook niet het geval was. Toen werd alles ook online gedeeld.

Alonso en Stroll vormen F1-rijdersduo Aston Martin in 2023

Tijdens de presentatie zullen we niet alleen de nieuwe auto van Aston Martin zien, maar ook een nieuwe coureur. Fernando Alonso rijdt namelijk vanaf 2023 voor het team met de groene bolide. Daar vervangt hij, zoals bekend, Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen nam dit jaar na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid van de Formule 1.

Alonso wordt bij Aston Martin naast de vervanger van Vettel ook de nieuw teamgenoot van Lance Stroll. De Canadees werd tijdens het 2022-seizoen van de koningsklasse vijftiende in het kampioenschap. Hij pakte in totaal achttien punten. Aston Martin werd bij de constructeurs zevende, weliswaar op gelijke hoogte met Alfa Romeo op plaats zes. Beide teams pakten 55 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws