Domenicali wacht op Volkswagen Group: 'Nu is het aan hen om laatste stap te zetten' Formule 1
Formule 1

Domenicali wacht op Volkswagen Group: 'Nu is het aan hen om laatste stap te zetten'

Domenicali wacht op Volkswagen Group: 'Nu is het aan hen om laatste stap te zetten'

Stefano Domenicali hoopt dat de Volkswagen Group snel een besluit neemt over een eventuele intreding in de Formule 1. Die geruchten gaan al enige tijd rond en worden alleen maar sterker. Het lijkt niet meer de vraag of ze de Formule 1 binnen stappen, maar wanneer. Er wordt in ieder geval met ze meegedacht: zo gaat er in 2026 een nieuw aandrijvingsreglement in dat erg interessant is voor de Volkswagen Group.

'Ik denk dat er een belangrijke maand voor ons ligt met betrekking tot de beslissing van de Volkswagen Group', begint Domenicali in gesprek met F1-Insider.com. 'Het zou geweldig zijn om met hen aan de slag te gaan, maar ik kan niet namens Volkswagen spreken. Ik maak al een paar jaar deel uit van deze ongelooflijke groep en ik weet hoe hard ze werken aan de toekomst.'

'Kan voor Volkswagen tweede pad openen'

Achter de schermen zijn er al voorbereidingen getroffen om Volkswagen binnen te halen in de Formule 1. 'Onze duurzame benzine, die we parallel willen gebruiken met nieuwe hybride motoren met een groter aandeel elektrisch vermogen, kan voor Volkswagen een tweede pad openen naast elektromobiliteit. En dat geldt niet alleen voor de Volkswagen Groep, maar voor elke autofabrikant.'

Momenteel lijkt de focus van de Formule 1-baas vooral te liggen op de komst van Volkswagen Group. Zo werden Red Bull Racing en McLaren al gelinkt aan Porsche en Audi, onderdeel van Volkswagen. 'Met betrekking tot hen hoop ik dat er snel een beslissing genomen zal worden. Het was geweldig dat ze betrokken waren bij de ontwikkeling van de nieuwe aandrijvingsregels. Nu is het aan hen om de laatste stap te zetten', besluit Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws