Aston Martin positief ingesteld voor Singapore: 'Een gedurfd doel, tegen sterke concurrentie' Formule 1
Formule 1

Aston Martin positief ingesteld voor Singapore: 'Een gedurfd doel, tegen sterke concurrentie'

Aston Martin positief ingesteld voor Singapore: 'Een gedurfd doel, tegen sterke concurrentie'

Het Formule 1-seizoen van 2023 heeft het Aston Martin F1-team in de schijnwerpers geplaatst met een indrukwekkende prestatie: zestien opeenvolgende raceweekenden waarin ze punten hebben gescoord. Terwijl het team zich voorbereidt op de uitdagende Grand Prix van Singapore, geeft Tom McCullough, Performance Director van Aston Martin, inzicht over de successen van het team en hun plannen voor de rest van het seizoen.

McCullough erkent de uitdaging van de mijlpaal die het team heeft bereikt met zestien opeenvolgende races in de punten. ‘Het is moeilijk om zestien keer op rij punten te scoren. We onderschatten gemakkelijk hoe moeilijk dit is. Het komt erop neer dat we strijden tegen goed gevestigde teams, we bevinden ons nog steeds in onze groeiperiode, zowel qua technologisch vlak als qua personeelswerving. Er gebeurt veel hier’, vertelt McCullough op de officiële site van Aston Martin.

Met het einde van het seizoen in zicht, vertelt de Performance Director van Aston Martin over de voortdurende ontwikkelingen aan de AMR23. 'We zijn al achttien maanden bezig met hetzelfde ontwikkelingstraject. Die filosofieën zijn niet echt veranderd: we brengen nog steeds onderdelen naar het circuit tussen nu en het einde van het jaar', legt McCullough uit. Wat betreft de doelen voor de resterende races van het seizoen, verklaart McCullough: 'Het doel is om proberen terug te keren naar de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Dat is een gedurfd doel, tegen sterke concurrentie.'

Klaar voor Singapore

McCullough vertelt tot slot over de unieke uitdagingen van het Marina Bay Circuit in Singapore en deelt zijn inzichten. ‘Wanneer je naar circuits als Singapore gaat, zijn het zulke unieke uitdagingen en dat brengt een niveau van opwinding met zich mee, zowel vanuit een technisch oogpunt als vanuit het perspectief van de fans.’ Hij benadrukte het onvoorspelbare karakter van de race en de noodzaak om te plannen voor mogelijke safetycar-situaties. McCullough wees er ook op dat de recente veranderingen aan het circuit een impact zullen hebben op de banden en de racestrategie. De Performance Director sprak daarnaast ook over de uitdagingen van reizen naar Azië en het omgaan met tijdzones, waarbij hij de complexiteit van het aanpassen aan nachtraces benadrukte. Hij concludeert: ‘Het is behoorlijk moeilijk om snel te herstellen van de vermoeidheid die zich opstapelt tijdens het reizen tussen races, maar we zijn vastbesloten om onze prestaties op de baan te handhaven en ons doel te bereiken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws