Verstappen staat nog altijd achter uitspraken na wereldkampioenschap in 2021 Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen staat nog altijd achter uitspraken na wereldkampioenschap in 2021

Verstappen staat nog altijd achter uitspraken na wereldkampioenschap in 2021

Max Verstappen geniet momenteel van zijn succes in de Formule 1, maar de coureur van Red Bull Racing geeft tegelijkertijd aan dat het zijn leven niet verandert. De regerend wereldkampioen vindt nog steeds dat elk nieuw succes, na zijn gewonnen wereldtitel in 2021, een bonus is. Verstappen heeft er dan ook geen problemen mee als hij in de toekomst geen kampioenschap meer weet te winnen. De coureur weet immers dat het aan het materiaal zal liggen.

Verstappen wist dit seizoen zijn wereldtitel op dominante wijze te prolongeren. De Limburger blijft erbij dat zijn tweede wereldkampioenschap ook slechts een bonus is. 'Ik geniet gewoon van het moment', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com. 'Ik genoot vorig jaar ook van het moment, maar die honger om het kampioenschap te winnen is weg. Ik heb al gezegd dat wat er na het kampioenschap van 2021 kwam alleen maar een bonus was, en eerlijk gezegd, zie ik het nog steeds zo.'

De Red Bull-rijder is nog altijd meer bezig met zijn leven buiten de sport dan zijn prestaties in de Formule 1. 'Het verandert mijn leven niet. Ik weet wie mijn vrienden zijn en ik spendeer tijd met hen en mijn familie. Er is eigenlijk niets veranderd in de manier waarop ik leef ten opzichte van vorig jaar.' Verstappen is natuurlijk wel blij dat hij de titels in zowel 2021 als 2022 heeft weten te winnen. 'Het voelt natuurlijk wel beter als je het wint dan als je het niet wint.'

Verstappen: 'Je hebt een beetje geluk nodig'

Verstappen gaat het 2023-seizoen in als favoriet voor de wereldtitel. Desondanks zou het voor de Red Bull-coureur niet uitmaken als hij niet competitief is in het aankomende seizoen. 'Natuurlijk, nu heb ik er twee gewonnen, maar als ik nooit meer de kans krijg om te winnen vanwege mijn materiaal, dan heb ik daar vrede mee. Natuurlijk zou ik graag willen winnen, maar je hebt ook een beetje geluk nodig daarmee', concludeert de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws