Williams introduceert Colapinto op circuit Silverstone: 'Privilege om dat te doen' Formule 1
Formule 1

Williams introduceert Colapinto op circuit Silverstone: 'Privilege om dat te doen'

Williams introduceert Colapinto op circuit Silverstone: 'Privilege om dat te doen'

Tijdens het raceweekend in Silverstone zal het team van Williams de Argentijn Franco Colapinto in de FW46 van Logan Sargeant zetten tijdens de eerste vrije training op het circuit. Het is de eerste keer dit seizoen dat het Britse team ervoor kiest om een nieuwkomer in de auto te zetten. De Argentijnse coureur maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Williams en rijdt normaliter in de Formule 2 waar hij uitkomt voor het MP Motorsport Team.

In 2023 nam Colapinto al samen met Williams deel aan de young driver test op het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi. Momenteel staat hij in de F2 op de vijfde plaats in het kampioenschap. De huidige regels binnen de Formule 1 schrijven voor dat alle teams verplicht zijn om minstens twee keer tijdens het seizoen een coureur met maximaal twee Grands Prix ervaring in te zetten tijdens een vrije training. Vanwege die geldende regel mag Colapinto in Silverstone weer zijn opwachting maken, meldt Motorsport.com.

'Een privilege om te doen'

Het nieuws dat de Argentijn op Silverstone de eerste vrije training voor zijn rekening zal nemen kwam een dag na afloop van de race in Oostenrijk waar het team van Williams de vijftiende en negentiende plaats wist te behalen. Colapinto zelf heeft ook gereageerd op het nieuws. 'Er gaan zoveel emoties door mij heen. Ik ben enorm verheugd en het is een heel belangrijk moment in mijn leven en mijn loopbaan', begint hij. 'Ik kijk enorm uit naar het ervaren van de nieuwe auto, nadat ik die van vorig jaar testte in Abu Dhabi. Het is ook een privilege om dat te doen op een circuit als Silverstone, dat een van mijn favorieten is.'

Naast dat het een van de favoriete circuits van de coureur zelf is, geldt het raceweekend in Silverstone ook als thuisrace voor Williams. 'Het betekent ook veel dat ik dat bij de thuisrace van het team mag doen', zegt Colapinto daarover. Williams-sportdirecteur Sven Smeets heeft laten weten dat het team veel waarde hecht aan het faciliteren van kansen voor jonge coureurs. 'We zijn trots op onze getalenteerde groep coureurs in de Williams Driver Academy en we vinden het belangrijk om ze de kans te geven progressie te boeken, maar ook dat ze dit soort kansen krijgen terwijl ze zich omhoog werken', schrijft hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws