Binotto stipt verschil aan: 'Op dat vlak is de Red Bull de betere auto' Formule 1
Formule 1

Binotto stipt verschil aan: 'Op dat vlak is de Red Bull de betere auto'

Binotto stipt verschil aan: 'Op dat vlak is de Red Bull de betere auto'

Mattia Binotto stelt een onderzoek in om erachter te komen hoe het bandenvoordeel van Ferrari nu in handen lijkt te zijn van Red Bull Racing. Waar de F1-75 eerder dit seizoen de auto was dat het beste omging met het Pirelli-rubber, is dat nu de RB18 - tot verbazing van de Ferrari-teambaas.

Binotto ziet dat het een trend is van de afgelopen paar races. 'We moeten niet alleen kijken naar de laatste twee races, ik wil ook Hongarije analyseren', vertelt de Italiaan tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'De laatste races presteert Red Bull beter dan wij. Niet in de kwalificatie, want dan hebben we nog steeds een goede snelheid. De pure performance is er dus nog steeds.'

Ferrari kampt in de race echter met slijtageproblemen. 'Op dat vlak is de Red Bull de betere auto', erkent Binotto. Hij meent dat Red Bull een betere balans heeft gevonden voor de RB18. 'Dat is ons niet gelukt. Waarom niet? Dat onderzoeken we en moeten we oplossen.' De 52-jarige voegt toe dat een oplossing niet per se voor dit jaar, maar ook voor volgend jaar kan worden gevonden.

Red Bull vindt betere balans RB18

Red Bull heeft volgens Binotto een betere balans, terwijl dat bij Ferrari de afgelopen paar races andersom is. Daar is de balans niet in orde. 'Onbalans in middelsnelle tot langzame bochten zorgde voor oververhitting, wat resulteert in slijtage. We weten dat onze balans niet goed was. De reden van die matige balans komt voor uit de aerodynamische updates. Dat moeten we verder onderzoeken', aldus Binotto.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws