Boordradio's VT1 | Mercedes: 'Jullie hebben geweldig werk geleverd aan het circuit' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 | Mercedes: 'Jullie hebben geweldig werk geleverd aan het circuit'

Boordradio's VT1 | Mercedes: 'Jullie hebben geweldig werk geleverd aan het circuit'

De eerste vrije training op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit verliep rustig. De coureurs kwamen al vroeg naar buiten om de omstandigheden op de baan te proeven. De rijders kennen de baan alleen van de simulator en waren bang dat de muren wel heel snel op hen af zouden komen, maar iedereen kwam heelhuids de training door. Bovendien lag het circuit er goed bij.

Het circuit staat bekend als het snelste stratencircuit van de Formule 1-kalender. Een ronde op de spiksplinternieuwe baan wordt voor 79 procent volgas genomen door de coureurs. Daardoor schieten de coureurs met hoge snelheden langs de muren van de baan en dat kon Valtteri Bottas wel bekoren. 'Man, wat is dit circuit cool', zei de Fin na een vliegende ronde op de softs.

Er was nog veel onzeker over het circuit voorafgaand aan de eerste sessie. De vrije training van de Formule 2 werd uitgesteld, omdat er nog wat onderhoud gepleegd moest worden aan de baan. Daarnaast was er de angst dat het circuit nog heel stoffig zou zijn tijdens de eerste kilometers van de rijders in de Formule 1. Desondanks was de baan helemaal schoongeveegd. 'Michael, ik moet jullie echt complimenteren voor het harde werk aan het circuit', zei Ron Meadows van Mercedes tegen de wedstrijdleiding.

Kleine problemen bij Gasly en Ocon

Grote problemen bleven uit tijdens de eerste sessie van de vrijdag. De twee Franse coureurs in het veld hadden wel kleine problemen te melden aan hun respectievelijke teams. 'Het ruikt alsof er iets aan het verbranden is in de auto', zei Pierre Gasly aan het begin van de vrije training. De AlphaTauri-rijder kon zijn weg echter gewoon voortzetten. Zijn landgenoot, Esteban Ocon, meldde problemen met zijn linkerachterband. De Alpine-coureur vond het een raadsel dat hij al heel snel vertekeningen zag op de band, maar ook hij kon zijn weg vervolgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws