Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen en Bottas racen naar de eerste bocht: 'Hij gebruikte zelfs DRS!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen en Bottas racen naar de eerste bocht: 'Hij gebruikte zelfs DRS!'

Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen en Bottas racen naar de eerste bocht: 'Hij gebruikte zelfs DRS!'

Na twee sprintweekenden achter elkaar kent de Grand Prix van Mexico weer 'het normale weekend format' en daardoor besloten veel teams een rookie de kans te geven om een training te rijden. Ze vielen met de neus in de boter met de testbanden van Pirelli en ook nog eens regen in de tweede vrije trainingen. Kortom, er werd genoeg gezegd over de boordradio. F1Maximaal zet de leukste op een rijtje.

Tijdens de eerste vrije training, die in de Nederlandse avonduren werd verreden, zag de kijker wat nieuwe gezichten, zoals Théo Pourchaire, Isack Hadjar en Oliver Bearman. De Formule 2-rijders kregen de kans om een training te rijden bij respectievelijk Alfa Romeo, AlphaTauri en Haas. Bij Pouchaire ging dat echter niet helemaal volgens plan. 'Het gaspedaal voelt wat vreemd', liet de Fransman weten over de boordradio nadat hij de baan op wilde rijden. 'Ik krijg een melding op mijn stuur.' Pourchaire was echter niet de enige die problemen had. 'Ik heb een anti-stall, maat', meldde Hadjar aan de AlphaTauri-pitmuur.

Hadjar kon zijn training nog voortzetten, en daar genoot hij van. 'Dit is de beste dag van mijn leven!'. Pourchaire kon daar niet over meepraten, hij werd door de Zwitserse renstal naar binnen geroepen om te kijken of ze er wat aan konden doen. Ondertussen telde de klok af, en dat was kostbare tijd van de training van de Fransman. Naast de twee rookies hoorde Charles Leclerc ook wat vreemds in de auto. 'De motor klinkt raar als ik het gas volledig intrap', zei de Monegask. 'Een soort metalen geluid, gewoon om jullie te laten weten', stelde Leclerc. Teamgenoot Carlos Sainz had weer een ander probleem. 'Ik verloor de auto, ik heb geen hydraulics. Ik ga proberen om terug te komen naar de pits', zei Sainz.

Tekst gaat verder onder de foto

Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen en Bottas racen naar de eerste bocht: 'Hij gebruikte zelfs DRS!'
Rookie Hadjar had de dag van zijn leven in de AlphaTauri-bolide. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Ik heb geen powersteering. Sorry aan Checo', vervolgde de Spanjaard, die Sergio Pérez in de weg had gezeten. 'Maar ik heb een probleem met de auto', maakte Sainz af, die vervolgens zijn weg terug maakte naar de pitstraat. Terwijl de ene coureur naar binnen ging met een probleem, hoopte de andere coureur dat het probleem was verholpen en dat hij toch nog wat meters kon gaan maken. Pourchaire ging het opnieuw proberen, maar was wederom niet succesvol. 'Ik heb hetzelfde probleem', liet hij weten. Nadat Pourchaire weer naar binnen ging was het een tijdje stil betreffende de boordradio's, maar Max Verstappen had uiteindelijk nog wat te melden aan zijn team. 'Ik moet naar binnen, er is iets los tussen mijn voeten.'

Regen en vastzittende tear-offs houden de coureurs wakker: 'Er wordt meer regen verwacht'

Later op vrijdag, inmiddels al na middernacht in Nederland, was het tijd voor VT2. Het begon te regenen, en dat gebeurt niet vaak tijdens de Grand Prix van Mexico. 'Het regent hier een beetje, geloof ik', liet Verstappen vroeg in de training al weten. Ook aan Sainz werd gemeld dat er meer regen kon komen. 'Er wordt meer regen verwacht', meldde ingenieur Riccardo Adami. Verstappen was na een tijdje al niet meer met de regen bezig, hij had een ander probleem. 'Check de rechterachterkant, daar zit een tear-off vast', zei de Nederlander. 'Hij zit daar nog steeds, in de ophanging.'

Het werd door de regen een beetje een tricky sessie, en dat ondervond Pérez ook. 'Ik ging eraf in bocht in de laatste bocht', zei de Mexicaan. 'Heb je schade waar we naar moeten kijken?' vroeg de ingenieur van Pérez. 'Nee', antwoordde Pérez kort maar krachtig. Het weer stabiliseerde even weer, maar later in de training ging het echt regenen. 'No ongeveer tien ronden voordat het weer gaat regenen. Tien tot twaalf ronden', meldde de Aston Martin-pitmuur aan Fernando Alonso. 'Ja, het regent', zei Logan Sargeant. Meerdere coureurs kwamen met weerberichten aan hun teams. 'Het regent weer', zei Russell.

Tekst gaat verder onder de foto

Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen en Bottas racen naar de eerste bocht: 'Hij gebruikte zelfs DRS!'
Russell zag de donkere wolken boven het circuit in Mexico City. (Foto: Mercedes AMG F1)

De coureur uit Guadajalara was de laatste die de huidige weersomstandigheden kwam melden aan zijn team. 'Het begint harder te regenen in de laatste sector', zei de Mexicaan. Vroeg in de training begonnen de coureurs dus al aan de lange runs vanwege de constante dreiging van regen. 'Er zit een barst in mijn linkerspiegel', wist Sainz nog als laatste te melden. De vrije training was inmiddels afgevlagd en het was tijd voor wat proefstarts.

Verstappen kan wel lachen om race naar bocht 1 met Bottas: 'Hahaha'

Ook Verstappen ging na de training nog wat proefstarts oefenen. Valtteri Bottas leek hetzelfde plan te hebben, de Fin ging dat samen met de Nederlander doen. Ze gingen zij an zij richting de eerste bocht, en Verstappen remde Bottas eruit. 'Hij gebruikte zelfs DRS, ongelofelijk!', meldde Gianpiero Lambiase aan Verstappen. De Nederlander zag de lol er wel van in. 'Hahaha.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws