Boordradio's VT3 | Verstappen onzeker na aanpassing: 'Het is zo raar, helemaal geen grip' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | Verstappen onzeker na aanpassing: 'Het is zo raar, helemaal geen grip'

Boordradio's VT3 | Verstappen onzeker na aanpassing: 'Het is zo raar, helemaal geen grip'

Tijdens de derde vrije training hoorden we een aantal boordradio's voorbijkomen, vooral van coureurs die aan het glijden waren of van de baan schoten. De baancondities in Mexico-Stad lijken zich steeds meer te verbeteren, maar helemaal optimaal was het nog niet. Dat had ook deels te maken met olie op het wegdek door het voorprogramma, waar wel cement overheen is gegooid om het minder glad te maken.

Het duurde ook even voordat de eerste rijder te zien was op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Na zeven minuten zagen we Yuki Tsunoda opduiken in de AlphaTauri, maar direct aan het begin zat de gelekte olie, waar wel cement overheen is gegooid, hem in de weg. 'De olie is zo glad', aldus Tsunoda over de boordradio. Ook Carlos Sainz kreeg met het gladde deel te maken. 'Mooie drift', aldus de Ferrari-coureur, die zijn auto op de baan wist te houden.

Pérez: 'Er was wat geratel op de voorbanden'

Op de helft van de derde vrije training was het Sergio Pérez die ervandoor ging met de snelste tijd, een 1:18.625. Daarmee ging hij iets sneller dan Valtteri Bottas. Maar helemaal vlekkeloos ging dat niet voor de Mexicaan. 'Er was wat geratel op de voorbanden bij hoge snelheid', aldus Pérez via de boordradio. Uiteindelijk bleken die problemen hem niet in de weg te zitten tijdens de resterende minuten.

Daarnaast zagen we veel coureurs van de baan schieten, nadat ze zich verremden vlak voor een bocht. Zo zagen we Lewis Hamilton en Fernando Alonso bij bocht 1 van de baan schieten en via het gras weer de baan oprijden. Ook Lando Norris schoot even van de baan, maar dan in bocht 2. 'Is er een speciale reden waarom ik blokkeerde of gewoon te veel remdruk', vraagt de McLaren-coureur via de boordradio. 'Gewoon te veel remdruk', was het antwoord van zijn engineer.

Hamilton: 'Zes en een halve tiende?'

In de jacht op de snelste tijd probeerde Max Verstappen de tijd van Pérez aan gort te rijden. Met nog een paar minuten op de klok gingen zijn monteurs nog even aan de haal met de achtervleugel. Dat lijkt niet te hebben geholpen, want Verstappen wist geen betere tijd neer te zetten. 'Het is zo raar, helemaal geen grip', klaagt de Nederlander via de boordradio. Hamilton schrok vooral van het gat met Pérez. 'Zes en een halve tiende?', aldus de Mercedes-coureur. Pérez was de snelste in VT3 met een tijd van 1:17.024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws