Bottas met blik op Audi-stoeltje: 'Intrede van nieuwe fabrikant erg spannend' Formule 1
Formule 1

Bottas met blik op Audi-stoeltje: 'Intrede van nieuwe fabrikant erg spannend'

Bottas met blik op Audi-stoeltje: 'Intrede van nieuwe fabrikant erg spannend'

Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas heeft aangegeven dat hij een toekomstig zitje bij Audi wel ziet zitten. Op 26 augustus werd bekendgemaakt dat Audi vanaf 2026 toe zal treden tot de koningsklasse en CEO Markus Duesmann heeft direct het motorplan besproken die Audi vanaf dan gaat aanpakken. De Fin vindt het goed dat nieuwe fabrikanten erbij komen, en ziet een samenwerking met Audi rooskleurig in.

Dat Audi zich aan zou sluiten bij de Formule 1 stond al een tijdje op het programma, al waren het nog maar geruchten. Op de vrijdag van het raceweekend in Spa-Francorchamps werd het officieel aangekondigd. Vervolgens trok Alfa Romeo de stekker uit de samenwerking met Sauber, waardoor er verwacht wordt dat Audi het grootste deel van Sauber gaat overkopen. Het besluit over aan welk team Audi zich gaat verbinden, blijft voorlopig nog uit, en wordt aan het einde van het jaar verwacht. Als Bottas dan nog racet, zou hij wel onderdeel van het nieuwe Formule 1-team willen zijn.

'Sinds het begin van het jaar heb ik mijzelf geen grenzen opgelegd over wanneer ik wil stoppen', begint de Fin bij Crash.net, nadat hij al had gezegd dat hij de intrede van Audi erg spannend vindt. 'Ik heb zeker het gevoel dat ik nog meer jaren te gaan heb, zolang ik er van geniet en zolang ik de sport iets kan bieden. Ik vind het fantastisch dat er een nieuwe fabrikant bij komt, al is 2026 nog ver weg. Vraag me er over één of twee jaar maar weer naar!' grapt de Alfa Romeo-coureur. Bottas is enthousiast over het project van de Duitse fabrikant en ziet wel een mogelijkheid om daar in de toekomst onderdeel van te zijn.

Bottas ook nog vertrouwen in Alfa Romeo-prestaties

De tienvoudige Grand Prix-winnaar gelooft nog steeds dat het team progressie kan maken om vooraan in het veld mee te doen. 'De stap die we hebben gemaakt na vorig jaar, we moeten nu weer in dezelfde vorm komen die we eerder dit jaar hadden', vertelt Bottas. Alfa Romeo kende een aantal goede races, waarin zowel Bottas als teamgenoot Zhou Guanyu punten hebben gescoord, terwijl de laatste paar races niet optimaal voor het team waren. 'De potentie is er zeker, en vooral als ik kijk naar de motivatie die het team kreeg van de punten. Het team heeft alles om aan de top mee te kunnen doen, dat geeft me hoop voor de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws