Alfa Romeo trekt stekker uit samenwerking met Sauber na 2023-seizoen Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo trekt stekker uit samenwerking met Sauber na 2023-seizoen

Alfa Romeo trekt stekker uit samenwerking met Sauber na 2023-seizoen

Alfa Romeo trekt de stekker uit de samenwerking met Sauber aan het einde van het 2023-seizoen, zo meldt onder meer Autosport vrijdagmiddag. Dat laat een gat open tussen 2024 en 2025 om vanaf 2026 volledig over te gaan op Audi-branding, waar al langere tijd geruchten over rondgaan.

Sauber en Alfa Romeo zijn in 2018 een samenwerking aangegaan waarbij eerstgenoemde omgedoopt werd tot de naam van het Italiaanse automerk. Eerst heette het team nog Alfa Romeo Sauber, waarna in 2019 dat alweer werd gewijzigd naar Alfa Romeo Racing. Het doel achter de samenwerking was vooral voor sponsordoeleinden, al hadden straatauto's van het Italiaanse merk wel technisch profijt ervan.

Alfa Romeo laat in een persbericht weten dat ze hun opties zullen bekijken met oog op de lange termijn, maar eerst vooruitkijken naar het resterende anderhalf jaar met Sauber. 'Aangezien de economische en industriële ommekeer van het merk in 2022 zal worden bereikt, zal Alfa Romeo nu één van de vele kansen die op tafel liggen evalueren en beslissen welke de beste is om de langetermijnstrategie en de positionering van het merk te ondersteunen.'

Sauber en Audi

Sauber zal, voor zover bekend, tussen 2024 en 2025 onder de eigen vlag rijden, waarna Audi zo goed als zeker het Zwitserse team overneemt. Hier is echter nog geen duidelijkheid over. Audi zegt aan het eind van dit jaar met nieuws te komen over met welk team de samenwerking staat te gebeuren vanaf 2026. Naar verluidt zal Audi Sauber voor 75 procent overnemen.

Pak bijna twee keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws