Steiner ziet toekomst hoopvol tegemoet: 'Over een paar jaar kunnen we de top uitdagen' Formule 1
Formule 1

Steiner ziet toekomst hoopvol tegemoet: 'Over een paar jaar kunnen we de top uitdagen'

Steiner ziet toekomst hoopvol tegemoet: 'Over een paar jaar kunnen we de top uitdagen'

Haas F1 heeft dit seizoen eindelijk weer een stap omhoog gezet na enkele tegenvallende seizoenen. De Amerikaanse renstal verlegde al vroeg in 2021 de focus op het huidige seizoen, waarvan het nu de vruchten plukt. Teambaas Gunther Steiner is zeer tevreden en hoopt dat zijn team de zevende plaats in het kampioenschap weet te verdedigen. Daarnaast heeft hij voor de toekomst grote plannen.

De opbouw na de Coronapandemie was voor veel teams pittig, vooral gezien de financiële maatregelen die getroffen moesten worden. Ook bij Haas werd een flink aantal medewerkers ontslagen, maar dit werd opgevangen in 2021 door de komst van Ferrari-medewerkers. 'Gelukkig hebben we weer een goed team weten op te bouwen. Doordat we al vroeg met de auto van dit seizoen begonnen, beleefden we een bliksemstart', aldus Steiner bij het Oostenrijkse Laola1. Op dit moment bezet Haas de zevende plek in het constructeurskampioenschap en Steiner hoopt dat dit ook de eindklassering wordt aan het eind van 2022.

'We hebben pittige concurrentie vanuit AlphaTauri, Alfa Romeo en Aston Martin. Omdat er geen grote updates meer aankomen, zullen onze rijders het met het huidige materiaal moeten doen.' Met het oog op volgend seizoen is Haas al begonnen aan de nieuwe bolide voor 2023. Kevin Magnussen ligt voor die jaargang al vast, maar het andere stoeltje is nog onbezet. 'We hebben met veel verschillende coureurs gesproken en houden onze opties open. Ook Mick (Schumacher, red.) heeft zeker nog een kans zich te bewijzen.'

'Op lange termijn gaan we op jacht naar de top'

Met ongeveer 200 medewerkers op dit moment probeert Haas te werken aan een stabiele basis, zodat men de komende jaren nog verdere stappen naar voren kan zetten. 'Hopelijk kunnen we volgend seizoen nog een of twee posities winnen in het klassement. De budgetlimieten werken pas na drie tot vijf jaar echt door, dan zul je zien dat de teams dichter op elkaar zullen zitten. Nu zijn de financiële verschillen gewoon nog te groot.' Wanneer de budgetten verder genivelleerd zijn, verwacht de Italiaanse teambaas dat zijn team zich met de echte topteams kan gaan meten. 'Als we de zaken dan goed op orde hebben, kunnen we de top gaan aanvallen. Zeker weten we in ieder geval dat het spannender gaat worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws