Voor wie zal Steiner gaan voor 2023: Komt het 'suck my balls mate'-duo samen? Formule 1
Formule 1

Voor wie zal Steiner gaan voor 2023: Komt het 'suck my balls mate'-duo samen?

Voor wie zal Steiner gaan voor 2023: Komt het 'suck my balls mate'-duo samen?

Het team van Haas heeft nog geen beslissing gemaakt over wie volgend jaar naast Kevin Magnussen zal rijden. De teambaas, Günther Steiner, gaf al aan dat het team nog een tijdje zal wachten met het bekendmaken van de tweede rijder. Hij vertelt dat er een kans van vijftig procent is dat Mick Schumacher daar volgend jaar nog zal rijden.

'Er zweven veel vragen rond, maar de kans dat Mick verlengt is vijftig procent', zo begint Steiner in een interview met RTL. 'We willen geen datum prikken om een beslissing te nemen, dat zet je onder druk en dat willen we niet, dan zouden we onszelf tegenwerken', vervolgt de Italiaan. 'We hebben niet echt druk, in tegenstelling tot de rest, het is een voordeel dat we niet willen verspillen.'

Er zijn ook veel andere namen die in verband worden gebracht met het tweede stoeltje. Eén is Nico Hülkenberg. Hij zit al sinds 2019 zonder stoeltje in de Formule 1, maar af en toe is hij wel in actie gekomen als reservecoureur. 'Een coureur als Nico brengt ervaring met zich mee en we vragen ons af wat hij zou kunnen doen om het team te verbeteren en ons naar de top te brengen', vertelt Steiner over de Duitser.

'Het heeft weinig zin om hem te overtuigen'

'Met een jonge coureur heb je de neiging meer risico te lopen, omdat je niet weet hoe ver hij kan gaan', vervolgt de teambaas. 'Ik denk dat de fans in 2023 dol zouden zijn op een Hülkenberg-Magnussen-duo', meldt hij. Dat de fans het een leuk idee zouden vinden, komt door een akkefietje die de twee coureurs in 2017 hadden. Tijdens de race in Hongarije duwde Magnussen de Duitser buiten de baan en daar kwam Hülkenberg na afloop verhaal over halen. Toen sprak de Deen de bekende woorden 'suck my balls mate' uit.

Steiner heeft aangeven dat hij een andere kandidaat voor het tweede stoeltje, Daniel Ricciardo, niet zelf zal contacteren. 'Daniel moet in zijn situatie voor zichzelf beslissen wat hij wil doen', legt de teambaas uit. 'Het heeft weinig zin om hem te overtuigen om iets te doen, hij moet voor zichzelf beslissen. Als hij daar zin in heeft, zal hij ons zeker bellen en als hij dat niet doet, zal hij waarschijnlijk een sabbatical nemen of iets anders gaan doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws