Briatore: 'Gaan dit jaar waar gevecht zien tussen Verstappen en Hamilton' Formule 1
Formule 1

Briatore: 'Gaan dit jaar waar gevecht zien tussen Verstappen en Hamilton'

Briatore: 'Gaan dit jaar waar gevecht zien tussen Verstappen en Hamilton'

Flavio Briatore is van mening dat 2021 ons een prachtige titelstrijd gaat bieden tussen Red Bull Racing en Mercedes. Na de zevenjarige dominantie van de Duitse renstal denkt hij dat de Oostenrijkse concurrenten, met Max Verstappen als kopstuk, een seizoen lang mee gaan doen voor overwinningen. Ook schijnt hij zijn licht op Ferrari, waarvan hij vindt dat de prestaties van de afgelopen twee wedstrijden de illustere naam niet waard zijn.

'Na jaren van strijd tussen enkel de Mercedes-coureurs gaan we dit jaar een waar gevecht zien tussen Verstappen en Lewis Hamilton. De Nederlander heeft een auto waarmee hij kan presteren en Red Bull is op aerodynamisch gebied dominant ten opzichte van Mercedes', aldus de voormalig Benetton-teambaas in gesprek met Radio Rai. De hegemonie van Mercedes is volgens hem doorbroken en dat belooft een spektakel voor de rest van het seizoen.

Voor Red Bull moet de titelstrijd gebouwd worden op een nieuwe coureur in de vorm van Sergio Perez, maar Verstappen blijft toch wel de grootste hoop van het team. Tijdens de eerste twee Grands Prix van het jaar werd dit maar al te duidelijk. Briatore: 'Verstappen is een spectaculaire coureur die absoluut tot de top van de sport behoort. Red Bull kan daarnaast een solide uitdager vormen in 2021, wat inhoudt dat wij als fans eindelijk weer eens een titelstrijd tussen twee teams gaan krijgen.'

Briatore kritisch op Ferrari

Ook kijkt Briatore naar Ferrari. De Italiaan is niet bepaald onder de indruk van wat de renstal uit Maranello tot op heden heeft laten zien. De prestaties zijn beslist niet slecht, maar goed genoeg is het voor een merk als Ferrari volgens Briatore zeker niet: 'Bij Ferrari beginnen ze aan een Formule 1-seizoen en hebben ze het al over het jaar daarop.'

'Ferrari zou op niveau moeten zijn, maar er wordt gestreden om de derde plaats, en die is zelfs met de twee sterke coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz, bijna niet te halen', vervolgt de Formule 1-kenner. In de Monegask en de Spanjaard heeft hij wel vertrouwen, in het team zelf wat minder. Wanneer Ferrari niet meedoet om overwinningen is het eigenlijk al niet goed genoeg wat de Italiaan betreft.

'Op korte termijn gaan zij de top geen weerstand bieden. De auto is verbeterd ten opzichte van vorig jaar, en met de reglementswijzigingen van volgend jaar kan uiteraard van alles gebeuren, maar racen om de derde of vierde plaats is niet Ferrari-waardig', concludeert hij. Hoewel Ferrari een stap in de goede richting gemaakt heeft, heerst er in Italië nog steeds onvrede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws