Tsunoda wil zich revancheren voor teleurstellend weekend: 'Onacceptabel' Formule 1
Formule 1

Tsunoda wil zich revancheren voor teleurstellend weekend: 'Onacceptabel'

Tsunoda wil zich revancheren voor teleurstellend weekend: 'Onacceptabel'

Yuki Tsunoda wil in Portimão laten zien uit welk hout hij gesneden is na een teleurstellend optreden op Imola. De Japanner kende in Italië een crash gedurende de kwalificatie en ook de race verliep niet naar wens. Hoewel zijn team hem excuseert voor het tegenvallende raceweekend, slaat hij zichzelf wel voor zijn kop wegens het matige resultaat.

'Ik heb het mijzelf in Imola ontzettend lastig gemaakt. Twee enorme fouten, twee dagen op rij, dat is voor mij onacceptabel', zo opent de AlphaTauri-coureur ten overstaan van The Race. Wegens de crash in de kwalificatie startte hij van P20, in de race lag hij op een gegeven moment op koers voor een puntenfinish, maar hij belandde in de grindbak na een mislukte inhaalpoging op Lewis Hamilton.

'Ik pushte te veel bij het inkomen van de bocht', zo blikt de rookie terug op de tweede race van 2021. 'Tot toen voelde de ronde geweldig aan. Het was makkelijk om door Q1 te komen op één bandenset, maar ik was gewoon te enthousiast', zo evalueert hij daarnaast zijn kwalificatiesessie. 'Dat was een domme fout en ik baal daarvan namens het team.'

AlphaTauri heeft begrip voor fouten Tsunoda

Bij AlphaTauri heerst er vooral begrip voor de fouten van de jonge coureur. Eerder gaf technisch directeur Jody Egginton al aan dat dit nou eenmaal een onderdeel van de leerschool is die alle nieuwe Formule 1-coureurs door moeten gaan. Bij de Italiaanse renstal heerst er dus absoluut geen frustratie wegens het feit dat Tsunoda geen punten binnen wist te slepen in een bolide die daar in Imola wel toe in staat leek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws