Briatore twijfelde over het aantrekken van Schumacher: 'Iedereen wilde Frentzen' Formule 1
Formule 1

Briatore twijfelde over het aantrekken van Schumacher: 'Iedereen wilde Frentzen'

Briatore twijfelde over het aantrekken van Schumacher: 'Iedereen wilde Frentzen'

Michael Schumacher maakte in 1991 zijn debuut in de Formule 1, maar werd op dat moment niet gezien als het grootste talent dat rondreed in de autosport. Oud-teambaas bij het team van Benneton en Renault, Flavio Briatore, zag namelijk dat Heinz-Harald Frentzen door velen in de paddock als een groter talent werd gezien. Toch koos de markante Italiaan voor Schumacher vanwege zijn toen nog onderschatte talent.

'Benetton had toen nog niet de geloofwaardigheid en de reputatie om een coureur als Gerhard Berger, Ayrton Senna of Alain Prost voor ons team te strikken. De een was veel te duur en voor de ander hadden we niet genoeg reputatie. Daarom ging ik op zoek naar een jonge coureur die met ons mee kon groeien', legt Briatore uit aan Peter Windsor.

In 1991 begon het team van Briatore met de coureurs Nelson Piquet en Roberto Moreno, waar Schumacher debuteerde bij het team van Jordan. Schumacher maakte een enorm sterke indruk, waardoor Briatore zijn zinnen had gezet op de Duitser. 'We keken voor een jonge coureur naar de rijders-pool van Peter Sauber, dat met Mercedes in de endurance-kampioenschappen uitkwam. Op dat moment waren Karl Wendlinger, Frentzen en Schumacher de meest getalenteerde coureurs', vertelt Briatore.

Het trio werd na het winnen van de titel in 1990 in de sportscars gestald. Frentzen werd echter gezien als de meest getalenteerde coureur van dat moment. Toch koos Briatore voor Schumacher. 'Michael was op dat moment sensationeel voor ons. Hij was snel en gaf onze ingenieurs direct ongelooflijk veel feedback, maar hij was ook nog zo jong. En daarnaast was het ook een extra voordeel voor ons, we konden direct wat Duitse sponsoren aantreken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws